Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı"na Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı cevaplandırılmak üzere Konut Edindirme Yardımı ve Aydınlı çiftçinin yaşadığı kuraklık problemi ile ilgili iki soru önergesi verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına kısa adı KEY olan Konut Edindirme Yardımı ile ilgili soru önergesi verdi
Soru önergesinde Konut Edindirme Yardımının, sadece aile reisine verilerek boşanmış olan eşlerin haklarının da erkeğe verilmesinin kamuoyunda kadın için bir haksızlık olarak algılandığını ifade eden Çerçioğlu “KEY ödemesinde hak sahibi olan fakat boşandığı için bu hakkın erkeğe verilmesi nedeniyle mağdur olan kadın sayısı nedir?. Ayrılmış çiftlerde doğan hakkın kadına verilmemesini doğru buluyor musunuz?. Bu yanlışlığın düzeltilerek boşanmış eşlerinde bu haktan yararlanması hususunda bir talimatınız olacak mı?” sorularını yöneltti.
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu ikinci soru önergesi olarak Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Aydın çiftçisinin yaşadığı kuraklığın etkileri ile ilgili soru önergesini verdi.
Soru önergesinde yaşanan kuraklığın tüm ülkede olduğu gibi Aydın çiftçisini de zora soktuğunu, Aydın çiftçisinin elde ettiği mahsulü Toprak Mahsulleri Ofisine satarak zararını kapatmaya çalıştığının altını çizen Çerçioğlu “Bakanlık olarak kuraklıktan etkilenen çiftçi ve bölgeleri afet olarak kabul edip yardım yapılacağı duyurulmasına rağmen hala bir ödeme yapılmaması çiftçinin de ödeyeceği krediyi takipli hale getirmiştir. Buğdayını Toprak Mahsulleri Ofisine veren bir elde ettiği belgede fiyat açıklanmadığı için piyasada nakde çevirememektedir. Fiyatın belirlenmesi ve çiftçinin nakit sıkıntısının çözümlenmesi için bir düzenleme yapılmakta mı?. Çiftçiye verilen belgede sadece tonaj yazarken ürün bedeli yazılmamaktadır. Bu yıl neden böyle bir uygulamaya yapılmıştır? Çiftçinin kuraklıktan dolayı uğradığı zarar ne zaman ödenecek? Aydın"a tarımsal destek olarak bir projeniz olacak mı?” sorularını yöneltti.