Didim Belediyesince üretici pazarı olarak hizmete açılacak olan üretici pazaryerinin kura çekimi yapıldı. 23 Ağustos Pazartesi günü Didim Belediye Düğün Salonunda yapılan kura çekimine Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy, Belediye Başkan Yardımcısı ve Pazar yeri Komisyon Başkanı Ahmet Karaoğlu, Belediye Meclis Üyesi Salih Bankoğlu ve Pazar yeri için başvuran üreticiler katıldı.
Kura çekimi öncesinde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı ve Pazar yeri Komisyon Başkanı Ahmet Karaoğlu, açılacak olan Pazar yerinin yaş sebze ve meyve üretici pazarı olduğunu bunun dışında bir ürünü satılamayacağını söylerken kura çekiminden sonra isteyen kişiler becayiş yaparak yerlerini değiştirebileceğini söyledi. Karaoğlu Pazar yeriyle ilgili olarak bir taahhütname de hazırlandığını ve herkesin buna uyması gerektiğini kaydederken taahhütnameyle ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Pazar yerinde yaş sebze ve meyve satışı yapılacaktır. Üretici belgelerini ibra etmek zorundadır. Üretici satmayı taahhüt ettiği kendisinin ürettiği başka ürün satamaz. Pazar yerinde tahsis edilecek olan tezgâhın m2 birim fiyatı 3 TL"dir. İşgaliye haftalık peşin olarak ödenecektir. Üretici esnafa belediyemizce ada numarası ve kimlik bilgilerini gösteren kart verilecek olup, herkes kendi tahsis alanında kendi ürettiği ürünleri satmak ve kendisi bizzat faaliyet göstermek zorundadır. Tahsis edilen alan ikinci bir şahsa devir veya temlik edilemez; kiralanamaz veya işletme hakkı bir başkasına verilemez. Böyle bir durumun tespiti halinde Pazar yeri derhal iptal edilecektir. Bundan dolayı esnaf idaremizden hiçbir maddi ve manevi hak talebinde bulunamayacaktır. Herhangi bir şekilde hanutçuluk yaptığı tespit edilen üretici esnafa birincisinde ihtar, ikincisinde para cezası verilecek olup, üçüncüsünde tahsis edilen yeri iptal edilecektir. Üretici esnaf işyerini Pazar kurulduğu günlerde temiz, düzenli, çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde bırakacaktır. İşyerinde temizlik yapmayan üretici hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Pazar yerini 3 hafta üst üste kendisi açmayan, kendisi açmadığı halde başkasına kiraya verenlerin işyerleri derhal iptal edilecek bundan dolayı üretici esnaf hiçbir maddi ve manevi hak talebinde bulunmayacaktır. Pazar yerine giriş ve çıkış tezgâh açıp alış veriş yapma saatleri ara giriş ve çıkış zamanları görevlilerce bildirilecek olup, aykırı hareketler cezalandırılacaktır. Pazar yerinde tahsis edilen yerden başka önüne yanına çıkma yapan üretici esnaflar birincisinde ihtar, ikincisinde para cezası verilecek olup, üçüncüsünde tahsis edilen yeri iptal edilecektir” dedi.
Karaoğlu 3 hafta tezgâhını açmayan kişilerin hastalık ve benzeri durumları belgelediği takdirde hakkının kaybolmayacağını kaydetti.
Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy ise, “Burada üreticilerimizin yanındayız. Her zaman yanlarındayız. Bir sorun olursa bize bildirsinler. Pazar yerimiz hayırlı olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ve açıklamaların ardından kura çekimine geçildi. Üretici pazarında belirlenen 154 yer için üreticiler tek tek kura çekerek kendi yerlerini belirlediler. iha