Avrupa çapında 15 yıldır cinayet, hırsızlık ve gasp suçlarından aranmasına rağmen hala doğru dürüst bir robot resmi bile çizilemedi.

Polis 15 yıldır Avrupa çapında aradığı bu kadın katilin başına 3 milyon euro ödül koydu. Bu rakam Almanya'da bir suçlununun yakalanması için şimdiye kadar vaad edilen en büyük para ödülü.

KADIN POLİS ÖLDÜRDÜ

Sadece bu robot resmi bulunan kadın katilin 2007 yılında 22 yaşında genç bir kadın polisi öldürdüğü de tahmin ediliyor. Ancak polis şimdiye kadar sadece bir olayda katilin DNA örneklerine rastladı.

Almanya'nın Weinsberg bölgesinde öldürülen bir hemşirenin arabasında kadın katilin DNA örneklerine rastlandı. Ancak polis hemşirenin öldürülüp öldürülmediğinden bile emin değil.

"Yüzü olmayan kadın" katilin Almanya dışında Avusturya ve Fransa'da da çeşitli suçlar işlediği tahmin ediliyor.


DÜNYADAN KISA KISA...

AB'NİN EN DOĞURGAN KADINLARI
Avrupa Birliği üyesi ülkeleri içinde doğurganlıkta ilk sıraya çıkan ülke belli oldu. Fransız kadınları, AB ülkeleri içinde doğurganlıkta ilk sıraya çıktı. Fransız Ulusal İstatistik Enstitüsünden (INSEE) verilen bilgiye göre, 2008 yılında 801 bin bebek doğdu ve ülkedeki kadın başına düşen çocuk sayısı 2,02'ye yükseldi.

KOLERADAN 2 BİN KİŞİ ÖLDÜ
Zimbabve'de ağustos ayından beri devam eden kolera salgınında ölü sayısının 2 bine yaklaştığı açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan açıklamada, salgın sebebiyle yaklaşık 2 bin kişinin hayatını kaybettiği, 40 bin kişiye ise hastalığın bulaştığının tespit edildiği bildirildi.


KORSANLAR NORVEÇ GEMİSİNE SALDIRDI
Norveç gemisinin Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradığı, saldırıda yaralanan olmadığı bildirildi. Geminin sahibi olan şirketten yapılan açıklamada, "Eidesvik Viking Forcados gemisi bu sabah 04.15 civarında Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı. 52 kişilik mürettebattan yaralanan olmadı" denildi.

ÖZGÜR GAZZE GEMİSİ YOLDAN DÖNDÜ
İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi'ne insani yardım götürmek için Larnaka'dan yola çıkan "Özgür Gazze Haraketi"nin gemisi teknik sorun nedeniyle geri döndü. Haraketin sözcüsü Karin Pally, AP'ye yaptığı açıklamada, yardım malzemeleri taşıyan Yunan bandıralı geminin motorundaki arıza yüzünden limana geri dönmek zorunda kaldıklarını belirtti.

HÜRRİYET