Rusya'nın saygın ekonomi gazetelerinden Vedomosti'de bugün yayımlanan haberde, üst düzey yetkililer için kentin birkaç noktasında helikopter iniş pisti yapılacağını belirterek, bu sayede hem üst düzey yetkililerin ulaşımlarının kolaylaşacağı hem de söz konusu yetkililerin geçişi sırasında trafiğin durdurulmasına gerek kalmayacağı ifade edildi.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir yetkili gazeteyle yaptığı açıklamada, helikopter servisinin ciddi bir şekilde değerlendirildiğini ancak bu konuda henüz kesin bir kararın alınmadığını söyledi.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı Moskova kent merkezinde 10, Moskova çevresindeki bölgelerde ise 40 adet helikopter pisti inşa etmeyi planlarken, söz konusu projenin 200 milyon dolara mal olacağı belirtildi.

Üst düzey Rus yetkililer, sıkışık Moskova trafiğinde arabalarının tepesine yerleştirdikleri siren sayesinde ayrıcalıklı geçiş hakkına sahip olurken, söz konusu araçlar Rus halkının büyük tepkisine neden olmakta.

Havacılık uzmanı Oleg Panteleyev de bu konuyla ilgili Vedomosti'ye yaptığı açıklamada, çok az sayıda yetkilinin helikopterleri kullanma hakkına sahip olabileceğini ve bu yüzden bu durumun trafik sorununun çözümüne yardımcı olmayacağını savunarak, ''Moskova'da söz konusu sirenleri kullanma hakkına sahip kayıtlı 887 araç var. Bunların da helikopterlerle taşınması son derece zayıf bir ihtimal. Ayrıca helikopterlerin uçuşu da kent için ayrı bir sorun oluşturacak. Hatırlayın Kremlin'e helikopterlerle giden üst düzey yetkililer buradaki bazı kiliselere zarar vermişti'' dedi.