Resepsiyona önceki yılların aksine sadece Ticaret ve Sanayi Bakanı Binyamin Ben Eliezer katıldı.

Cumhurbaşkanı Peres ve Dışişleri Bakanı Lieberman resepsiyona gerekçe göstermeden katılmadı. Sadece Başbakan Netanyahu 'programının yoğunluğundan dolayı' katılmadığını belirtti.

İsrailli bir dışişleri yetkilisi "Devletin başı olan Peres'in Davos sonrası oraya gitmesi hoş olmazdı. Bakanlar doğru bir karar aldı. Sadece tek bir bakanın bulunması da Türkiye ile kapının açık tutulduğu mesajı verilmesi için yeterli' yorumunu yaptı.

Resepsiyon sırasında büyükelçilik konutu dışında prostesto gösterisi düzenleyen Ermeniler de İsrailli yetkililere "Kendinizden utanın" diye bağırdı...

Resepsiyonda Dışişleri'ni temsilen Bakan Yardımcısı Darnny Ayalon'un bulunması bekleniyordu. Ancak o da son dakikada programını değiştirdi ve genel direktör Yossi Gal katıldı. Bakan düzeyindeki tek katılım Ben Eliezer'den geldi. Eliezer resepsiyonda yaptığı konumkada "Stratejik çıkarlarımız ortaktır ve bunlar Türkiye ile iyi ilişkilerimizin bulunmasını gerektirir. Bu bizim için olduğu kadar Türkler için de gereklidir" dedi.