TRABZON"da içinde yüklü miktarda para, altın ve çek bulunan çanta sokakta unutuldu. Çanta, polisin takibi sonrasında ele geçirildi.

Olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. Çarşı Mahallesi Semerciler Caddesi Tarakçılar Sokak"ta tekstil toptancılığı yapan 41 yaşındaki İbrahim Canoğlu, iftar saati yaklaştığında evine gitmek için işyerini kapatırken, içinde çok miktarda para, altın ve çeklerin bulunduğu çantayı beraberindeki babası Yusuf Canoğlu"nun alması için dükkanın yanındaki kutuların üzerine bıraktı.

Canoğlu işyerinin kepenklerini indirdikten sonra babası ile birlikte eve gitti. Ancak baba oğul eve geldiklerinde çantanın unutulduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine İbrahim Canoğlu acele olarak geri döndü ancak çantayı bıraktığı yerde bulamayınca polise başvurdu.

Polisin yaptığı araştırma sonrasında çantayı buldukları öğrenilen 31 yaşındaki İ.Y. ile 22 yaşındaki F.B. yakalandı. İbrahim Canoğlu"na ait olduğu anlaşılan çantanın içinde 30 bin 725 lira, 41 bin 360 dolar, 13 bin 735 euro, 21 tam Cumhuriyet altını ve 263 bin 184 lira değerinde 82 çek ele geçirildi. Çanta ve içindekiler İbrahim Canoğlu"na teslim edildi. Gözaltına alınan iki kişi ise savcılıkca serbest bırakıldı.

DHA