Kendisini “dünyanın en iyi plastik cerrahlardan biri” olarak ilan etmiş ve müthiş paralar kazanmıştı. Sonunda ameliyat neticesinde Frankestein'e çevirdiği 100 kadın mahkemeye şikayette bulundu.

Fransa'nın Aix-en Provenence kentindeki istinaf mahkemesi, Marsilya kentinde, plastik cerrahi alanında uzmanlığı olmamasına karşın ameliyatlar yapan bir doktor hakkında daha önce verilen üç yıl hapis cezasını onadı. Mahkeme, mağdur olan hastalara ödenmesi gereken maddi tazminat cezalarını ise bir miktar düşürdü.

Marsilya mahkemesinin, geçen yıl aldığı karardan sonra, sahte cerrahın avukatları karara itiraz ederek, istinaf mahkemesine başvurmuştu.

Marsilya mahkemesi geçen yıl, Michel Maure adlı doktoru, 2002 ile 2004 yılları arasında, “hijyen koşulları oldukça kötü kliniğinde, yasa dışı estetik ameliyat yapmak ve hastaların sağlığına zarar vermekten” suçlu bulmuştu.

Geçirdikleri ameliyat sonucu mağdur olan yaklaşık 100 hasta, sahte cerrah aleyhine mahkemeye şikayet başvurusunda bulunmuştu. Tutuksuz yargılanan, ancak mahkum olacağını anlayınca yurt dışına kaçan sahte cerrah, geçen yıl 19 Ağustosta İspanya'da yakalanmıştı.

İspanya'nın söz konusu kişiyi Fransa'ya iade etmesi bekleniyor. Kendisini “dünyanın en iyi plastik cerrahlardan biri” olarak ilan eden doktor, kentteki doktorların meslek odasından 2007 yılında atılmıştı.

HÜRRİYET