Rusya'da 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin favorisi olan Başbakan Vladimir Putin, sandık yarışında ipi göğüslemek için yine de reklamda sınır tanımıyor. Son olarak Moskova'daki bütün yeşil trafik ışıkları, Putin'in portresi ile süslendi.
Bugün evelerinden çıkıp işlerine gitmek için yola koyulan sürücüler, bütün kavşak ve ana yollarda yeşil yandığında Putin'in portresiyle karşılaşınca, şaşırdılar. Putin taraftarları yaratıcı reklamı överken, yüzlerinde muzip bir gülümseme belirdi. Başbakan Putin karşıtları ise hayıflanmakla kaldı.

Putin, başarılı seçim propagandasıyla Ocak ayı başında yüzde 48'lere inen oylarını, bir ay içinde yüzde 54'e kadar yükseltti. En son anketlerde Rus seçmenin yüzde 10,3'ü Komunist Parti lideri Genadi Zyuganov'u tercih ederken aşırı sağcı lider Vladimir Jirinovski'ye ise ancak yüzde 8,2 destek verildi.

Seçimlere parlamento dışından katılan bağımsız aday Rus milyarder Mihail Prohorov ise hızlı kampanya çalışmaları ile oylarını yüzde 1'lerden yüzde 4,6'ya kadar çıkardı. Putin'e kırsal kesimlerde ise destek ise yüzde 60'ları geçiyor.