Edinilen bilgiye göre, Paskalya tatili dolayısı ile havaların da sıcak olmasını fırsat bilen Güler ailesi, piknik için gittiği Rhein nehri kenarında meydana gelen facia ile yıkıldı.

Olayın görgü şahidi olan kızın dayısı Yalçın Güler, yeğeninin, kardeşi Duygu (4) ve kendi oğluyla birlikte nehir kenarında serinlemek için gezindiğini, fakat 7 yaşındaki Büşra'nın kıyıda bulunan vapur iskelesinin etrafından dolaşarak geçmek istemesi sonucu derin olan bölgede birden dengesini kaybederek, nehrin akıntısına kapıldığını ve buna bizzat uzaktan şahit olduğunu söyledi. Hemen nehre atlayarak yeğenine ulaşmaya çalıştığını kaydeden Güler, bir anda nehrin ortasına doğru kendisini de çeken akıntı sebebiyle yeğeninin birden gözden kaybolduğunu ifade ederken, olayı gören diğer çevredekilerin de hemen nehre atlayarak küçük kıza ulaşamaya çalıştığını, ancak bütün çabaların sonuçsuz kaldığını söyledi.

Polise verilen haber sonrası 2 helikopter ve özel dalgıçlar ile aranmaya başlanan Büşra'ya henüz ulaşılamadı. Havanın kararması nedeniyle ara verilen çalışmaların akıntının çok hızlı olması ve kızın cesedine ulaşmanın mümkün olamayacağından dolayı, arama çalışmalarına son verildiği açıklandı.

Olayın duyulmasından sonra evine ateş düşen Gaziantepli baba Metin ve anne Tülay'ı sakinleştirmeye gelen akrabaları, her şeyin Allah'tan geldiğine ve kaderin önüne geçilmeyeceğini belirttiler. Öte yandan, Ludwigshafen'de geçtiğimiz yıl 3 Şubat'ta meydana gelen ve 9 vatandaşımızı kaybettiğimiz yangında annesini, kızını ve eşini kaybeden Kamil Kaplan'ın da Gaziantepli Güler ailesinin akrabası olduğu öğrenildi.

Olayı duyar duymaz acılı ailenin yanına gelen ve teselli eden Kamil Kaplan, "Yine ateş düştüğü yeri yaktı. Allah kimseyi böyle acı ile imtihan etmesin" şeklinde konuştu.

Sabah