ABD özel timleri tarafından geçen Mayıs'ta Pakistan'da ailesiyle beraber saklandığı evde öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in çocuklarına ve torunlarına Batı'da barış içinde yaşayıp üniversite eğitimi almalarını ve kendisinin yaptıklarını yapmamaları tavsiyesinde bulunduğu ortaya çıktı.
Bin Ladin'in beşinci eşinin erkek kardeşi Zekeriya El Sadah, İngiliz Sunday Times gazetesine verdiği röportajda, Bin Ladin'in çocukları ve torunlarının kendisi gibi terörist olmasını istemediğini belirtti.


Sabah'ın haberine göre, Bin Ladin çocukları ve torunlarına, "Benim yapmış ve yapmakta olduğum şeyleri yapmayın" nasihatinde bulunmuş. El Sadah, "Çocukları ve torunlarına, Avrupa ve ABD'ye gidip, iyi bir eğitim almalarını söyledi. Çocuklarının, kendisini cihat yolunda takip etmemeleri gerektiği konusunda kararlıydı" diye konuştu.


24 yaşında bir gazetecilik öğrencisi olan El Sadah, saldırı sırasında kocasını korumak için ABD askerlerinin üzerine atlayıp dizinden yaralanan kız kardeşi Amal'ı ilk defa kasım ayında gördüğünü söyledi. Çocukları ve kız kardeşini almak için Pakistan'a gittiğini söyleyen El Sadah, Pakistanlı yetkililerin buna izin vermediğini belirtti.
2 Mayıs 2011'de ABD özel tim askerleri tarafından Pakistan'ın kuzeybatısındaki Abodabad kentinde kaldığı villada öldürülen Bin Ladin, yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne yol açan 2001'deki 11 Eylül saldırıları dâhil olmak üzere dünya çapında çok sayıda saldırıdan sorumlu tutuluyordu.