Çin 'in Guizhou eyaletine bağlı Guiyang şehrinde dünyada bir milyar insanda bir görülen Hipertrikoz Universalis sendromu nedeniyle vücudunun yüzde 60′ı kıllarla kaplı olan 6 yaşındaki Liu Jiangli , görüntüsü nedeniyle zor günler geçiriyor. Anne ve babasının küçük yaşlarda terk ettiği küçük Lui, arkadaş bulmakta da zorluk çekiyor.

Guizhou eyaletindeki Guiyang şehrinde 6 yıl önce dünyaya gelen Liu Jiangli'nin vücudunun büyük bir bölümünde kıllar çıkmaya başladı. Milyarda bir görülen Hipertrikoz Universalis sendromu rahatsızlığı bulunan Lui, daha 2 yaşındayken annesi tarafından terk edildi. Bir süre sonra da babası vücudu kıllarla kaplı olan Lui'yi bir kreşe bırakıp kaçtı.

Yetkililer tarafından verilen gazete ilanı yoluyla 6 ay sonra küçük çocuğun kuzenlerinden birisinin dedesine ulaşıldı.

Diğer çocuklarla arkadaşlık kurmada başarısız olduğu belirtilen Lui'nin, görüntüsünden dolayı alay edilmesinden korkulduğu belirtildi.

BU HASTALIĞIN KESİN TEDAVİSİ HENÜZ YOK

Hipertrikoz olarak adlandırılan ve halk arasında kurtadam hastalığı denilen bu rahatsızlığın henüz kesin bir tedavi şekli bulunmuyor.

Kıl çıkmayan bölgelerde aşırı miktarda kıl çıkması sonucunda ortaya çıkan bu hastalık insanlara sonradan bulaşabiliyor. Tüm vücudu sardığı gibi yalnızca birkaç bölgede de oluşabilen hastalık doğuştan yahut zamanla ortaya çıkabilir.

Hatta doğuştan hipertrikoza çok nadir rastlanır. O kadar enderdir ki, ortaçağdan bu yana yalnızca 50 vaka görülmüştür.