SPD Meclis Grubu Başkanı geçtiğimiz dönem Dışişleri Bakanı olan Frank-Walter Steinmeier, ağır böbrek hastası olan eşine bir böbreğini vermek için siyasete ara verdi ve tetkikler için dün hastaneye yattı.

Almanya"nın eski Dışişleri Bakanı ve Sosyal Demokrat Partisi"nin Federal Meclis Grubu Başkanı Frank-Walter Steinmeier, eşine böbrek bağışı yapmak için siyasi görevlerinden bir süre uzaklaşacağını açıkladı. 2013 yılında Alman lider Angela Merkel"e potansiyel rakip olarak gösterilen 54 yaşındaki siyasetçi, acil olarak düzenlediği basın toplantısında eşi Elke Büdenbender"in ciddi şekilde hasta olduğunu ve kronik böbrek yetmezliği yüzünden acil böbrek nakline ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Eşi için böbreklerinden birini verecek olan Steinmeier, muayene ve diğer tetkikler için dün hastaneye yattı, nakil ameliyatını ise bir hafta içinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Türkiye yanlısı olarak tanınan siyasetçi gelecek ekim ayına kadar görevinin başına dönmeyi umut ettiğini belirtti. SPD parti ve fraksiyon yönetimin bu kararından haberdar olduğunu söyleyen Steinmeier, yardımcısı Joachim Poss"un geçici olarak fraksiyonu yöneteceğini belirtti. Siyasetçi, 15 yıllık eşi 48 yaşındaki hakim Büdenbender"ın böbrek nakli listesinde sıra bekleyecek vakti olmadığı için uzun vakti olmadığı için böyle bir karar aldı.

BUNLAR DA TÜRKİYE"DEN ÖRNEKLER!

Koca dayağı öldürdü iddiası

Adana"da imam nikahıyla yaşadığı eşi 30 yaşındaki Soner Sümer ile tartışırken aniden düşüp öldüğü iddia edilen 35 yaşındaki Gülcan Bahçeci"nin yüzündeki izler nedeniyle ölümü şüpheli bulundu. Aşırı derecede zayıf olduğu belirtilen genç kadının, eşi tarafından dövülerek öldürülüp öldürülmediğinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu"nda otopsi yapıldı. Ağabeyi Hacı Bahçeci, kız kardeşinin herhangibir hastalığının olmadığını, ölüm nedenini bilmediğini söyledi. Yengesi Filiz Bahçeci ise, daha önce Gülcan"ın eşinden dayak yediğini kendisine söylediğini iddia etti. Filiz Bahçeci, “Eşi, Gülcan"a "git bana para getir" diyormuş. Hatta bir kaç kez de dövmüş. En son gördüğümde o kadar zayıflamıştı ki, çok şaşırdım. Eşi ile aralarında sorunlar olduğunu söylemişti” diye konuştu. Gülcan Bahçeci"nin cenazesi ağabeyi ve yengesi tarafından Buruk Mezarlığı"nda toprağa verildi. Soner Sümer"in sorgusu sürüyor.

Vatan