Savunması için süre isteyen Karadziç, hakkındaki iddialara cevap verebilmesi için uzun zamana ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Lahey'de bulunan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanan eski Sırp lider Radovan Karadziç, dün görülen 4'üncü oturuma katılarak bundan sonraki duruşmaları boykot etmeye devam edeceğini söyledi. Kendisi hakkında hazırlanan iddianameye yanıt vermek için zamana ihtiyacı olduğunu ifade eden Karadziç, kendisine adil davranılmadığını iddia ederek, "Mahkemeyi boykot etmek istemiyorum. Ancak savunmamın hazırlanması için duruşmalara katılmayacağım" diye konuştu.

HAKLARIM DİKKATE ALINMADI

Kendisine yönelik 1 milyon sayfayı aşan bir iddianame olduğunu söyleyen Karadziç, "Bugüne kadar benim haklarım dikkate alınmadı. 1 milyonu aşkın sayfanın bu kadar kısa sürede okunup savunma yapılması bekleniyorsa bunu yapmam mümkün değil. Bu koşulları kabul edecek olursam, asıl o zaman suçlu olurdum. Hakkımda çok sayıda iddia, 45 bin belge var, 1 milyonu aşkın sayfa iddianame var.

İngilizcem hepsini okumaya ve yanıtlamaya yeterli değil. Yüzlerce sayfalık savunma hukuki uzmanlarla yazıldı. Mayıstan bu yana 5 aydır çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ancak duruşma için henüz hazır değilim" dedi. 3 buçuk yıl süren Saraybosna kuşatması sırasında 12 bin kişinin ölümünden sorumlu tutulan Karadziç, Srebrenitsa katliamı olarak bilinen olayda da 8 bin müslüman erkeğin öldürülmesi sebebiyle de yargılanacak. 13 yıl boyunca Dragan Dabic takma ismi ile kılık değiştirerek yaşayan Karadzic, 2008 yılında Belgrad'da yakalanmıştı./yeni şafak