İskoçya'nın Moray kentinde kurulu teknoloji laboratuvarı Distance Lab, Japon sanatçı Tomoko Hayashi ile birlikte geliştirilen ve ayrı düşmüş çiftlerin birbirlerinin vücutlarında ışık hüzmesi gezindirmelerini sağlayan Mutsugoto adlı cihazı denemek için 3 çift aradığını açıkladı.

Alt-w Production Fund tarafından da ödüle layık görülen cihazı geliştirenlerden Stefan Aganamolis, gönüllülerin Ağustos'ta düzenlenecek Edinburg Sanat Festivali'nde seçileceğini ve ayrı düşen çiftlerden birinin 800 km ötede olmasını umduklarını belirtti.

Cihazın SMS ve e-mail dışında çiftlerin birbirleriyle yakınlaşmak için iletişim kurmalarına olanak tanıyacak şekilde tasarlandığını belirten Aganamolis, eşler kilometrelerce ötede yatakta uzanırken, çiftlerin herbirinin tepelerine yerleştirilen bir kameranın gördüğü dokunma hassasiyetli bir yüzük takıyorlar.

Uzaktan sevişme hedefini güden bilgisayarlı görme sistemi, kullanıcının vücudunda gezdirdiği yüzüğün hareketlerini izliyor ve cihaz aynı anda uzaktakinin vücuduna ışık hüzmeleri veriyor.

Sabah