Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, ABD Kongresi'ndeki temaslarında Türkiye-ABD ilişkilerinin yanı sıra Suriye'den Irak'a, İran'ın nükleer programından Arap Baharı ve Kafkaslar ile Balkanlar'a birçok konu gündeme geldi.

Davutoğlu, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları kapsamında Kongre'de tüm gün süren görüşmelerde bulundu.

Davutoğlu, bu çerçevede, Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Parti Virginia Milletvekili Eric Cantor ve yardımcısı Cumhuriyetçi Parti California Milletvekili Kevin McCarthy, Meclis Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Ileana Ros-Lehtinen, Meclis Cumhuriyetçi Parti Kampanya Komitesi Başkanı Teksas Milletvekili Pete Sessions, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Kıdemli Üyesi Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü John McCain, Senato Çoğunluk Lider Yardımcısı Demokrat Parti Illinois Senatörü Dick Durbin, Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Parti Massachusetts Senatörü John Kerry, Senato Dış İlişkiler Komisyonu Avrupa Alt Komitesi Başkanı Demokrat Parti New Hampshire Senatörü Jeanne Shaheen ile görüştü.

Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu'nun temaslarında çok çeşitli konular gündeme geldi.

Görüşmelerde, genel olarak, Türkiye-ABD ilişkileri ve uluslararası gelişmeler ele alındı. Ortadoğu konusunda, Suriye'deki gelişmeler, Irak, Arap Baharı, İran'ın nükleer programı gibi konular ele alındı.

Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin ABD'den beklentilerini dile getiren Davutoğlu, Kongre gündemindeki konulara ilişkin de Türkiye'nin görüşlerini aktardı.