Staten Island'lı 46 yaşındaki Fausat Ogunbayo'nun 3 yıl önce çocuklarını kendisinden alıp koruyucu aileye veren New York City'den 900 trilyon dolarlık tazminat istiyor.

2008 Haziran'ında 16 ve 13 yaşındaki oğulları elinden alınan anne, Çocuk Hizmetleri yönetimini ve şehri kendisine ekonomik olarak zarar vermek ve kendsinin ve çocuklarının insanlık haklarını ihlal etmekle suçluyor.

Geçen hafta açılan davada Ogunbayo, çocuklarının 3 yıl boyunca dehşete, korkuya, zaman kaybına ve azımsanamayacak kadar ekonomik güçlüğe maruz kaldığını iddia ediyor.

Mahkeme dokümanlarına göre çocuklarından ayrılan annenin o dönemde aklı dengesi yerinde değildi ve tedaviyi kabul etmiyordu, halüsinasyon görüyor ve çocuklarını uzun süre yalnız bırakıyordu.

900 TRİLYON DOLAR ALMASI MÜMKÜN MÜ?
Tüm bunların büyük bir yalan olduğunu söyleyen Ogunbayo, Temyiz Dairesi'nin çocukların tehlike altında olmadığına dair kararı da belge olarak sundu. Hatta karara göre çocuklar neredeyse mükemmeldi; okullarına devam ediyorlardı ve derslerinde başarılıydılar, aşıları ve kontrolleri tamdı, yaşlarına göre boyları ve kiloları da normaldi. Ancak Aile Mahkemesi'nin talebi yüzünden çocuklar Çocuk Hizmetleri'nin vesayetinde kalmaya devam etti.

Peki, çocuklarından ayrılan anne istediği 900 trilyon doları alabilecek mi? ABD'nin borcunun 15 trilyon dolar olduğu bu dönemde böyle bir tazminat neredeyse imkansız gözüküyor. Üstelik şehrin şu ana kadar ödediği en yüksek tazminat da 18 milyon dolar civarında.(ntvmsnbc)