1919 yılında Koekelberg’de doğmuş olan Draps; babası Mr. Draps ve kardeşi Joseph ile çikolata dünyasında çığır açtı. Tüm hayatını çikolataya adayan Draps, 1965 senesinde Belçika Kralı Leopold II tarafından şövalye ilan edilmişti.

Geçtiğimiz yıl Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker Pierre Draps’ı İsviçre’de ziyaret etmişti. Bu ziyaret sırasında Draps, Yıldız Holding’in 4 yıl önce dev rakiplerini sollayarak Godiva’yı alması karşısında şaşırdığını belirterek; “Ama görüyorum ki emin ellerde” demiş ve Yıldız Holding’e olan güvenini ifade etmişti. Pierre Draps’ın 17 Mart’ta İsviçre’nin Riazzino kentinde gerçekleşecek olan cenazesine ailesi ve sevdikleri katılacak.

PİERRE DRAPS ve YILDIZ HOLDING HAKKINDA

Pierre Draps, 1926’da Brüksel’de babasının kurduğu çikolata atölyesinde 4 kardeşiyle birlikte bu işe başlamış. Draps ailesi, yaptıkları çikolataları çevredeki dükkanlara satarak başladıkları işlerinin şeklini babalarının 1937 yılındaki ölümünden sonra, değiştirmişler. Geliştirdikleri yeni tatlara yaratıcı şekiller vermişler ve pazarlama yöntemleriyle rakiplerini geride bırakmışlar. Öyle ki, 1939 yılında Hollywood’un efsane filmi “Rüzgar Gibi Geçti”nin galası için Godiva’ya özel çikolata siparişi verilmiş… “Autant” adlı bu çikolata o kadar tutulmuş ki, bugün bile Godiva’nın klasik lezzetleri arasında.

Araya giren İkinci Dünya Savaşı, üretimi durma noktasına getirmiş. Savaş biterken, onlar da ilk dükkanlarını 1945’te Brüksel’in ünlü meydanı Grand Place’ta açmışlar. Çikolataların ünü kısa sürede Belçika’dan Fransa’ya yayılmış.

Godiva, Batı Avrupa’da asaletin simgesi olmuş. 1958’de Belçika Kral ve Kraliçesi’nin evlilik törenleri için sipariş almışlar ve yarattıkları “Fabiola” nikah çikolatası yine literatüre girmiş.

Pierre Draps, Godiva’yı 1966’da Amerikan Campbell Soup Şirketi’ne satmış. Ama satmasına rağmen Godiva için çikolata yaratmaya, ürünleri denetlemeye devam etmiş. Campbell Soup başarılı olmuş ve Godiva’yı Amerika’dan Uzakdoğu’ya birçok yeni uluslararası pazarla tanıştırmış. Godiva’yı 2008 yılında satın alan Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Godiva’yı 1926’da küçük bir atölyede kurarak dünya markası haline getiren aileden gelen Belçikalı Pierre Draps ile, geçtiğimiz Aralık ayında İsviçre’de buluşmuştu.