ROJ TV'nin genel müdürü İmdat Yılmaz, Danimarka'nın televizyon kanalını kapatamayacağını öne sürdü. Başbakan Anders Fogh Rasmussen'in NATO Genel Sekteri seçilmesinin önündeki engeli ortadan kaldırmak için, Türkiye ve İtkalya Başbakanı Berlusconi'ye verdiği sözü yerine getirmek için Roj TV'yi kapatacağına dair haberleri değerlendiren İmdat Yılmaz „Bizi kapatmaları o kadar kolay değil. Biz Türkiye'de yaşamıyoruz ve yayın iznimizi Türk devleti vermedi.



Bizim NATO Genel Sekreterliği pazarlıklarında malzeme edilmemiz biraz şansız bir durum. Biz normal heber ve kültür programı yapan bir televizyon kanalıyız. Bize yönelik suçlamaları hep red ettik, halen daha red etmeye devam ediyoruz. Bizim PKK ile bir ilgimiz yok. Ama ne zaman Kürtler politika yapsalar hemen suçlamalar geliyor. Türkiye'ye giden savcılar nasıl bir delil getirecekler anlamıyorum. Bizim hakkımızda daha önce 3 defa kapatma girişimi oldu hepsinde de aklandık. 2005 yılından beri polis hakkımızda soruşturma ve inceleme yürütüyor ama bir şey bulamadılar. Danimarka Radyo ve Televyon Üst kurulu bizim davamızı daha önce ele aldı ve yayın iznimizi iptal etmeye gerek duymadı“ dedi.

RASMUSSEN ZOR DURUMDA

Öte yandan Berlusconi'ye Roj TV'yi kesin kapatacağı sözü verdiği belirtilen Rasmussen ise, NATO Genel Sekreteri seçildikten sonra Danimarka medyasına yönelik yaptığı basın toplantısında ve ülkesine döner dönmez yaptığı açıklamalarda Roj TV'yi sadece Terörü desteklediklerine dair yeterli delil bulurlarsa ve Danimarka yasalarına uygun bir durum ortaya çıkarsa kapatabileceklerini aksi takdirde kapatmalarının mümkün olmayacağını söyledi. Danimarkalı siyesiler de,kapatma konusunda Rasmussen'e Türkiye'ye karşı boyun eğmemesi için baskı yapmaya başladılar. Muhalefet partileri, Roj TV'nin kapatılması durumunda ifade ve basın özgürlüğüne darbe indirileceğini öne sürdüler.