Avustralyalı turizmciler 6 ayda 150 bin dolar ücretle cennet adaya "bekçi" arıyordu. Rüya işe 18 bin kişi başvurdu. Şanslı kişi ise Tayvanlı yarışmacı Clare Wang oldu.

Avustralya'nın Hamilton adasında bekçi olmak için 200 ülkeden 18 bin kişi iş başvurusu yapmıştı 18 bin kişi arasında uygun görülen 11 kişi Hamilton adasına iş görüşmesine çağrılmıştı 6 ayda 150 bin dolar kazanacak kişi ise Tayvanlı kız Clare Wang oldu. Fiziksel performansa dayalı bir dizi müsabaka sonucunda seçilen Wang, paraşütle atlama ve dağcılıkla uğraşan bir sporcu.

BALİNALARI GÖZLEYECEK

Adayın, işi alabilmek için "maceracı ruhlu" olması ve "yeni şeyler deneme konusundaki istekliliğini" göstermesi gerekiyordu. Clare wang, Büyük Mercan Resifi'nin 600 kadar adasındaki durum hakkında iki haftada bir internet günlüğü hazırlayacak, deniz kaplumbağalarını besleyecek, balinaları gözleyecek ve kendisine de çok fazla boş zaman kalacak.

Queensland sahili açıklarındaki Whitsunday Adalarının "mücevheri" tabir edilen 5 bin nüfuslu Hamilton adasında, nefes kesici bir manzaraya nazır 3 odalı evde kira ödemeden yaşayacak olan Tayvanlı kızın, uçak ve diğer ulaşım masrafları da karşılanacak.

HÜRRİYET