Lise öğrencilerinin diploma alması sadece 4 yıl sürüyor fakat durum Ann Colagiovanni için tam olarak böyle değil. 97 yaşındaki yaşlı Colagiovanni, mezun olmadan ayrıldığı okulundan 80 yıl sonra diplomasını alabildi.

Colagiovanni lise sıralarına en son 1930 yılında oturduğunu söylüyor. O yıllarda ABD başkan Franklin Roosevelt iken Büyük Ekonomik Depresyon yılları yaşanmaktaydı.

CBS News'un haberine göre Colagiovanni, diğr adı ile Anne Lupica, 17 yaşına geldiğinde aile ekonomisine yardımcı olabilmek için babasının Ohio Shaker Heights’deki şarküteri dükkanında çalışmaya başlamış.

Kızı Emilia Colagiovanni verdiği röportajda; "Büyükbabam kendisine ne dediyse onu yapmış. Babasını ve ailesini daima kendinden önde tutmuş" diyerek annesini anlatıyor.

Fakat Çarşamba günü yaşlı Colagiovanni, uzun bir ömür boyunca hayal ettiği bir başarıya kavuşmuş. Hayatı boyunca lise diplomasını alma isteği taşıyan Colagiovanni bu isteğine 80 yıl geç olsa da kavuşmuş. Diplomanın üzerinde yazan 1934 tarihi için ise okul müdürü Mark Freeman, uygun tarihin o olacağını düşündüklerini dile getirdi.

Okulu terk ettikten sonra Colagiovanni, 1960 yılında market kapanana kadar burada çalışmış. Evlenen Colagiovanni 2 kız çocuğu ve 11 torun sahibi de olmuş.

Kızına göre alınan bu diploma, bir bulmacanın kaybedilen parçası gibiydi. “Mezun olup diplomasını alabileceğini söylediğimde bana kalbindeki en büyük yaralardan birinin kapandığını söyledi” diyen Emilia Colagiovanni, bu durumun ne demek olduğunu anlamak için yaşanması gerektiğini de dile getirdi.

Duygulu anlar yaşadığımı dile getiren Ann Colagiovanni, babasının daima bugünü görmek istediğini söyledi ve ekledi; “Beni böyle görseydi gurur duyardı, duygulanırdı ve çok mutlu olurdu”

Colagiovanni ailesi sadece büyükannelerinin değil, ondan bir gün sonra mezun olan torununun mezuniyetini de kutluyor. Küçük Vinci, Büyükannemle birlikte mezun olacağımı hiç düşünmezdim. Değişik bir duygu” diye konuşuyor.

Mezuniyet törenine de katılacak olan büyükanne Colagiovanni için torunu, törende en fazla ilgiyi çekecek olan kişi olduğunu söylüyor.