100 bin dolarlık bir anlaşmaya imza atarak yeni işine start veren genç kıza arkadaşları gıpta ile bakıyor.

MyWeBoo isimli siteyi kuran Keng'i bu genç yaşında iş kadını olmaya iten ise annesinin bir sözü olmuş. Annesinin verdiği haftalık harçlığın yetersizliğinden yakınan Diane'ya annesi, "Harçlığını yetersiz buluyorsan para kazanmak için bir yol bul" demiş.

Genç kız ilk girişim fikrini liseye başladığında hayata geçirmiş. Okuduğu lisedeki sınıfları ve kulüpleri dolaşarak onları kendi tasarladığı özel baskılı tshirtleri almaya ikna etmiş.

Ancak bu tshirtlerden 1 dolar gibi düşük bir kar elde ettiğini ve buradaki hatasının kara odaklanmamak olduğunu kaydeden Keng, ikinci iş fikrini ise pazarlama dersinden esinlenerek oluşturmuş.

Gençlerin harcamaları üzerine yetişkinlerden daha fazla bilgiye ve öngörüye sahip olduğuna inanan Keng, pazar araştırma şirketleri için data oluşturmak üzere harekete geçmiş. Ancak bu girişim de yarıda kalmış.

Henüz bir lise öğrencisiyken bir dönem Silikon Vadisi'nde Web 2.0'nin geliştirilmesinde aktif rol alan Diane Keng, üçüncü adımında ise erkek kardeşinin video oyunlarına olan tutkusundan yola çıkmış ve formüle ettiği iş fikrini bir girişim sermayesi kuruluşunda çalışan babasına götürmüş.

Babasının projenin üzerinde daha fazla çalışılması için bir kaç kez reddettiği iş fikri, 'para eder' kıvama geldiğinde ise 100 bin dolarlık anlaşmaya imza atılmış.

MyWEBoo portalı, özellikle genç bir kullanıcı profilinin, facebook, Twitter, LinkedIn, MySpace, Flickr ve diğer sosyal medya hesaplarını yönetmek, güncelleştirmek ve profesyonel bir hale getirmek için hizmet veriyor.

Silikon Vadisi'nde bir lisede öğrenim gören Diane Keng'in yaklaşık 10 sınıf arkadaşı da mezun olmadan önce kendi işlerini kurmuş.

18 yaşındaki genç patronun şimdiden 5 çalışanı var. Hikayesi ise The Wall Street Journal ve ABC7 kanalına haber olmuş bile...

Milliyet