KULÜPLER Birliği Vakfı’nın dün İstanbul’da yaptığı toplantıda, şike iddianamesinde ismi en çok geçen kulüp olan Fenerbahçe’nin başkan vekili Nihat Özdemir’den şok bir talep geldi. Özdemir, şike suçundan küme düşmenin kaldırılmasını istedi.

Süper Lig’deki 18 kulübün temsilcilerinin ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın da katıldığı toplantıda ağırlıklı olarak ekonomik konular ele alındı. Aydınlar, katılımcılara, kulüplerin gelirlerini artıracak 5 yıllık bir proje ürettiklerini ifade ederek, “Her şey kayıt altında olacak. Her kulüp sıkı biçimde denetlenecek. Bu nedenle herkes dengeli büyümeli” dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, toplantıda yaptığı konuşmada, şike soruşturmasının tüm kulüpleri olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Mevcut sorunların bir an önce çözülmesi için herkesin el birliğiyle çalışması ve birbirine destek olması gerektiğini vurgulayan Demirören, “Yaşanan olaylar kulüplerin mali yapıları da dahil olmak üzere birçok konuda düzeni bozmuştur. Bunların ivedilikle çözülmesi gerekir” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan anlayış göstermesini bekliyoruz

TOPLANTIYA damgasını vuran isim Nihat Özdemir oldu. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan ve İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün kabul edilen şike iddianamesinde adı en çok geçen kulüp olan Fenerbahçe’nin başkan vekili, değiştirilmesi an meselesi olan 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi’ne Dair Kanun’da yapılacak değişiklikleri yeterli bulmadıklarını ifade edip, şunları söyledi: “Eski yasa ile yeni yasa arasında fazla bir değişiklik olduğunu düşünmüyoruz. Bizleri temsil eden Futbol Federasyonu’ndan şunu rica ediyoruz; küme düşme kaldırılsın. Fenerbahçe’siz Süper Lig ağır darbe alır. Bu konuda anlayış bekliyoruz.”

Kulüpler Birliği: Aydınlar’a güveniyoruz

KULÜPLER Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın da katıldığı birlik toplantısında, Türk futbolunun temmuz ayından beri yaşadığı süreçte sorunların üstesinden nasıl gelebileceklerini görüştüklerini söyledi. Toplantıda olumlu sonuçlara vardıklarını belirten Demirören, “Sayın Aydınlar’a güveniyoruz. Futbolu daha güzel hale getirmek için el birliğiyle çalışacağımızı beyan ettik kendisine” dedi. Aydınlar ise, dünyadaki ekonomik krizi kulüplerin çok iyi değerlendirmesi gerektiğini anlatarak, “Hep söylüyorum, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diye konuştu.

Şahısların cezası hemen kulüplerinki sezon sonu

Aydınlar, “Sezon bu şekilde sona erecek. İddianamede isimleri geçen şahıslar hakkındaki kararı en kısa zamanda, kulüplerle ilgili kararımızı
ise sezon sonunda vereceğiz” dedi.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, mahkemenin şike iddianamesini kabul etmesiyle, sürecin kendi açılarından da başlayacağını bildirdi. Kulüpler Birliği Vakfı’nın Astoria Alışveriş Merkezi’ndeki toplantısına katılan Aydınlar, toplantı sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. TFF’nin şike iddiaları ile ilgili kararını devre arasında mı, yoksa sezon sonunda mı açıklayacağının sorulması üzerine, Aydınlar, “Biz daha önce açıklamıştık, sezon bu şekliyle sona erecek. Şahıslarla ilgili kararı mümkün olan en kısa sürede vermek istiyoruz. Ama kulüplerle ilgili kararımızı sezon sonunda vereceğiz” diye konuştu.

Karar için mahkemeyi beklemeyeceğiz

MEHMET Ali Aydınlar, şike iddianamesinde isimleri geçen şahıslarla ilgili karar için mahkeme sonucunu bekleyip beklemeyecekleri sorusunu, “Biz bugün (dün) mahkemeye müracaat edip, iddianame ve eklerini talep ediyoruz. Bunlar bize ulaştığında derhal Etik Kurulu’nu çalışmaya başlatacağız. Süreç bizim açımızdan çalışmaya başlayacak. Belgelerin gelmesini bekliyoruz. Ne şahıslar, ne de kulüplerle ilgili kararı verirken mahkeme sonucunu beklemeyeceğiz” şeklinde cevaplandırdı.