AYDINPOST ÖZEL - Dış politika, ekonomi ve Kürt açılımı nedeniyle hükümete yüklendi.

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın milletvekili Kumcuoğlu, Başbakan"ın ülkeyi çok kötü yönettiğini iddia ederek, “Başbakan en çok konuşan devlet adamı unvanını almıştır” dedi.

Konuşmasına Forbes dergisine kaynak göstererek devam eden Kumcuoğlu, “dünyanın en zengin 8. siyasetçisi olan başbakan Recep Tayip Erdoğan"dır” dedi.

Başbakan Erdoğan"a, “Çine ve İkizdere barajlarını bitirememiş başbakan, dönüp Atatürk barajına, Keban barajına, Karakaya barajına bakmalıdır” diye seslendi.

Başbakan"ı İslam dininin hak ve menfaatleri değil, Arapların hak ve menfaatlerini savunmakla suçlayan Kumcuoğlu basın mensuplarına “Başbakan"ın ağzından hiç Mescidi-i Aksa kelimesini duydunuz mu?” dedi.

Dış politikada kayıt dışı işlem yapıldığını iddia eden Kumcuoğlu, başbakan"ın yabancı ülke temsilcileriyle yaptığı görüşmelere kayda aldırmadığını söyledi. Görüşmelerin kayıt altına alınmasının önemine işaret eden Kumcuoğlu, “10 yıl sonra 20 yıl sonra sizin başbakanınız şunları söylemişti deseler, karşı tez öne sürecek elde delil yok bunun sıkıntısı gelecekte yaşanacak” dedi. “Siz yabancı ülke temsilcilerinin kayıt altına aldırtmadığını mı sanıyorsunuz” diye seslenen Kumcuoğlu, “gün gelir kayıtları önünüze koyarlar” dedi.

Hükümetin gizli ajandası olduğunu ve şakır şakır uygulamaya koyduğunu anlatan Kumcuoğlu, kayıt dışı politikalarına işbirlikçi aradığını iddia ederek, “bizim buna katılmamız mümkün değildir” dedi.

Hükümetin ekonomik uygulamalarını da eleştiren Kumcuoğlu, yüzde 70 olan çiftçi nüfusun bu hükümet zamanında yüzde 30"lara düşürüldüğünü söyledi. Bunun bilinçli yapıldığını iddia ederek, “çiftçi, yüzde 40"ları bulan Büyükşehir varoşlarına bakmaktadır, Aydın çiftçisinin geliri varoşlara akıtılmaktadır” dedi.

Türkiye"ni iyi yönetilmediğini söyleyerek, Demokrasilerde hesabın sandıkta görüldüğünü anlatan Kumcuoğlu “Adalet ve Kalkınma Partisi"ne Aydın"dan bir oy bile çıkmamalıdır” dedi.

Türkiye"de sermayenin el değiştirdiğini, yandaş sermaye oluşturulduğunu anlatan Kumcuoğlu, başbakan ve bakan çocuklarının gemi almalarını anlamlı bulduğunu açıkladı. Bir takım suiistimalleri önlemek için gemilere takograf takılmasını önerdi.

Hükümet ve başbakan"a karşı güvensizlik olduğunu hatırlatan Kumcuoğlu, başbakan"ın 29 Ekim tarihinde Washington"a davet edilmesinin çok anlamlı olduğunu anlatarak, Türkiye için çok önemli olan bir günde davet edilmesini, “adam mesaj veriyor, sen başbakan değil, benim memurumsun demek istiyor” diyerek anlattı.

Aydın"da yapılacak kaçak göçmen misafirhanesi konusunu da değinen Kumcuoğlu, “Kıyı şehirlerde, kalabalık şehirlerde, turizm bölgelerinde kaçak göçmen misafirhanesi olmaz” dedi.