Belaruslu (Beyaz Rus) Katsiaryna Schulkevitch, 1997’de geldiği Türkiye’de, Sudi Özkan’ın Kumburgaz’daki “Princes” adlı otelinde garson olarak çalışmaya başladı. 

İlk evliliğinden “Enis” ve “Venüs” adında 2 oğlu bulunan Özkan, yanında çalışan 17 yaşındaki Schulkevitch’ten ilk görüşte etkilendi. Her iki oğlundan da küçük olan Schulkevitch’in 1 yıl boyunca peşinden koşan Özkan, bu sürenin sonunda Belaruslu çalışanı ile aşk yaşamaya başladı. Çift, 2 yıl sonra çocuk yapmaya başladı ve bu “işin” arkası geldi. 

ÜÇ OĞLU OLDU 

Schulkevitch -Özkan çiftinin 7 yıllık “gayri resmi” birliktelikleri süresince “King”, “Royal” ve “Sudihan” adlarını verdikleri 3 oğulları oldu. Farklı ülkelerde 2 kez nikah masasına oturan çift, bu evliliklerin Türk kanunlarına göre geçersiz olması nedeniyle, 2004 yılının Nisan ayında 3. defa “imza” attı. 

MASAL GİBİ BİR DÜĞÜN 

Vatan gazetesinini haberine göre; Karayipler’de St. Maarten Adası’ndaki Özkan’a ait otelde gerçekleştirilen düğün, “gelin hanım” kendi hayatını benzettiği için, “Sindrella masalı” esintileri taşıdı. 

Masal gibi düğün için Hollanda’dan özel uçakla 4 bin orkide, Paris’ten 15 garson, İstanbul’dan 2 aşçı getirtildi. Adadaki en pahalı şampanyaların tümü merasim için satın alınırken, düğün yemeğinde 20 kilo Beluga havyarı, 150 kilo somon, 300 istakoz verildi. Nikah şekerleri kristal kalplerde sunuldu. Düğün hazırlığı için 200 kişi 2 ay boyunca çalıştı. Özkan’ı bu mutlu gününde ilk evliliğinden olan çocukları ve torunları da yalnız bırakmadı. Otelin bahçesinde başlayan düğüne, nikah kıyıldığında 25 yaşındaki olan Belaruslu gelin at arabasıyla geldi. Üç çocuğu King, Royal ve Sudihan annelerinin yoluna çiçekler atarak töreni renklendirdi. 

Türkiye’deki meslek hayatına garson olarak başlayan Katsiaryna Schulkevitch, bir anda dünyanın en zengin kadınları arasına girdi. İşte bu masal gibi evlilik, geçtiğimiz günlerde adliyelik oldu. Avukatı aracılığıyla Sarıyer Aile Mahkemesi’ne başvuran Özkan, 3 çocuğunun annesi 7 yıllık eşi Katsiaryna Schulkevitch’e boşanma davası açtı. 

Özkan’ın mahkemeye sunduğu dilekçenin içeriği öğrenilemezken, ünlü iş adamının hangi gerekçelerle boşanmak istediği merak konusu oldu. 

TAZMİNAT TALEP ETMEDİLER 

Anlaşmalı olarak boşanmaya karar veren çiftin birbirlerinden maddi manevi tazminat talebinde bulunmadığı, çiftin üç çocuklarının velayetinin annelerine verilmesinin talep edildiği öğrenildi. 

‘VERGİ BARIŞI’YLA ÜLKEYE DÖNDÜ 

Princess Otelleri’nin sahibi olan Sudi Özkan, çocuk yaşta kumarhane işine girdiği için ‘Kumarhaneler Kralı’ olarak tanınıyor. 1997’de kumarhanelerin yasaklanması ve 1.7 milyar TL’lik vergi borcu nedeniyle yurt dışına kaçan Özkan, Las Vegas başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde onlarca kumarhane açtı. Özkan, geçtiğimiz yıllarda çıkarılan “vergi barışı” ile borçlarını taksitlendirdi ve ülkeye girişi önündeki engel kalkmış oldu. (vatan)