DÜNYANIN en zengin adamlarından biri olarak gösterilen Chelsea kulübünün sahibi Rus Roman Abramovich'in, 500 bin dolarlık yatını kumarda kaybettiği ve sevgilisi Dasha Jukova'dan da kumar yüzünden ayrılma noktasına geldiği öne sürüldü.

Rus gazeteleri, La Repubblica gazetesine dayanarak verdikleri habere göre Rus milyarder Abramovich, Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi maçı için Barsclona'ya gittiği sırada pokerde yüklü miktarda para kaybettiği için yarım milyon dolarlık yatını elinden çıkarmak zorunda kaldığını ve bu yüzden sevgilisi ile de tartıştığını yazdı. Abromovich''n kumar merakından sıkılan sevgilisi onu oyun salonlarından vazgeçirmek isterken, "Ya ben, ya poker" diye rest çekti. Abramovich de bunun üzerine sevgilisini üzmemek için oyun salonlarına gitmek yerine on-line kumar oynatan `Everest Poker' diye bir gruba üye oldu. Abramovich'e grubu sevgilisi Naomi Campell sayesinde grupla tanışan Rus emlak kralı Vladislav Doronin önerdi. Poker grubunun üyeleri genelde oligarklardan mankenlerden ve yaşlı zenginlerden oluştuğu bildirildi.

Rus Rosbalt Ajansı bu kayıbın Roman Abramovich'i fazla üzmediğini öne sürerken Avrupa Birliği'nin Rus milyardere Büyük Britanya'daki çiftliği için 486 bin sterlinlik para yardımı yaptığını öne sürdü.