Antalya'da 11 ülkeden 25 sanatçının, yaklaşık 10 bin ton dere kumunu işleyerek iki ayda ortaya koyduğu kum heykellerde, “Hollywood” teması işleniyor. Festivalde “Batman”, “Er Ryan'ı Kurtarmak”, “Matrix”, “Star Wars”, “Titanic”, “E.T.”, “Karayip Korsanları” gibi filmlerin kahramanlarının kumdan heykelleri büyük ilgi çekiyor. Rusya, Almanya, İran, İtalya, Fransa başta olmak üzere birçok yabancı turistin de gezdiği festivalde bu yıl ziyaretçi sayısı 120 bini geçti. 
 
Festivalin Direktörü Cem Karaca “Hollywood” temalı festivalin önceki yıllara göre daha çok ilgi çektiğini söyledi. 
 
Şimdiye kadar hiç müzeye ya da ören yerine gitmemiş ziyaretçilerin, kumdan yapılan heykellerin yıkılmadan nasıl ayakta kalabildiğini görmek için geldiğini vurgulayan Karaca, bazı ziyaretçilerin ise merakının ileri seviyede olduğunu, kum heykelin üzerine çıktığını ve heykel parçalarına, “İçinde kumdan başka hangi madde var?” düşüncesiyle zarar verdiğini vurguladı. 
Ziyaretçilere heykellerin, kumun dışında bir madde içermediğini anlattıklarını dile getiren Karaca, söylemlerinin zaman zaman yetersiz kaldığını, vatandaşların heykelin üzerine oturup fotoğraf çektirmek istediğini belirtti. 
 
Her heykelin yanında bir güvenlik elemanı bulundurmak gibi şansları olmadığını ifade eden Karaca, “Geçmiş yıllarda yağmurdan, şiddetli rüzgardan zarar gören heykeller, şimdi merak yüzünden zarar görüyor” dedi. Cem Karaca, festival süresince iki sanatçının, sürekli zarar gören eserleri tamir etmek zorunda kaldığına da dikkati çekti. Antalya'daki Lara Birlik Plajları'nda 1 Mayıs'ta sanatseverlerle buluşan, “Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali”, 14 Kasım'a kadar ziyarete açık kalacak.(DHA)