Kulüpler Birliği Toplantısı dün Ankara'da Gençlerbirliği Spor Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya 14 kulüpten başkan ve yönetici düzeyinde katılım olurken Antalyaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Mersin İdman Yurdu ve mazeret belirten Sivasspor katılmadı.
 
Toplantı sonunda Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Futbol Disiplin Talimatının 55. maddesindeki bazı bölümlerin değişmesini istedi. Kulüpler cezalarda yönetici ve kulüplerin ayrılmasını istiyor. Toplantı sonunda Kulüpler Birliği adına en yaşlı üye sıfatı ile G.Birliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav bir açıklama yaptı.
 
Cavcav yaptıgı açıklamada şunları söyledi: "Kulüpler bana onursal başkanlık teklif ettiler ben de uzun yıllardır futbolun içerisinde olduğum için bu teklifi kabul ettim. Bugün (dün) Ankara'da CHP, AK parti ve MHP Genel başkanları ve başkan yardımcılarına ziyaretlerde bulunarak şiddet yasası ile ilgili öneri ve tavsiyelerde bulundum.
 
13 Eylül'de İstanbul'da tekrar toplanarak Kulüpler Birliği başkan adayını belirleyeceğiz. 20 Eylül'deki Türkiye Kulüpler Birliği başkanlığı için tek adayla seçim yapacağız. Seçim Ankara'da gerçekleşecek.
 
Yasa ile ilgili bütün kulüp başkanları ile aramızda müzakereler yaptık. Yasa çıkarken bütün kulüplerin haberi yoktu. Kabahat mecliste değil, kulüplerimizde. Bu yasa kulüp ve başkanlarını çok zor duruma bırakıyor. İleriki zamanlarda kulüpler kendilerine yönetici ve başkan bulabilmek için gazetelere ilan vermek zorunda kalacaklardır. 55. madde ile ilgili gerekli tüm makamlarla görüşeceğiz.
 
Türkiye Futbol Federasyonu özerktir. Onların vereceği kararlara kulüpler olarak saygılıyız." Kulüpler daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ni ziyaret ederek 55. maddenin değişmesi yönünde aldıkları ortak kararı bildirdi. Ziyaretlerde partiler 55. maddenin değişimi için kulüplere destek sözü verdi.
 
Ziyaretler sonrası açıklama yapan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, kulüpler olarak yasa çıkmadan önce hata yaptıklarını bu nedenle siyasilerden özür dilediklerini belirterek, "F.Bahçe'nin problemi Türk futbolunun problemidir" şeklinde konuştu.
 
yenişafak