Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) bugün yaptığı toplantıda 26. hafta maçlarında yaşanan saha olayları nedeniyle Galatasaray ve Beşiktaş'a 1'er maç seyircisiz oynama cezası verdi.
Kulüplere ceza yağdı

PFDK, Galatasaray"a 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynama, Fenerbahçe maçı bitiminde hakeme yönelik sözlü söylemleri nedeniyle de Milan Baros"a 3 maç men cezası verdi.

Kurul, Beşiktaş"a da 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynama cezasına çarptırdı. PFDK, Trabzonspor ve Fenerbahçe"ye ise para cezası verdi. Sarı-lacivertliler 15 bin, Trabzonspor ise 10 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Galatasaray'ı Fenerbahçe maçında sahaya atılan yabancı maddeler ve kötü tezahürattan, Fenerbahçe'yi Türk Telekom Arena'ya zarar vermekten, Beşiktaş'ı Kayserispor maçında kötü tezahürat ve sahaya yabancı madde atmaktan, Trabzonspor'u ise Gençlerbirliği deplasmanında devre arasında rakibe centilmenliğe yakışmayacak davranışlar ve kötü söz söylemenin yanı sıra çıkan tartışmalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etmişti. Hukuk Kurulu ayrıca Galatasaray'ın Çek futbolcusu Milan Baros'un da maç sonunda hakeme karşı fiili hareketleri nedeniyle PFDK'ya sevk edilmesine karar vermişti.

A.A.