Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Fernand Duchaussoy, ''ülkedeki futbol okullarına etnik kota getirildiği'' iddiasına ilişkin, federasyon bünyesinde iç soruşturma başlatılacağını açıkladı.

Milli Takımlar Sorumlusu Laurent Blanc ise söz konusu kota için kendisinin onay verdiği yolundaki iddiaları yalanladı.

Federasyon Başkanı Duchaussoy, basında geniş yankı uyandıran haberle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Duchaussoy, ''Çalışma arkadaşlarına güvendiğini'' belirterek, ''Bu konuyla ilgili her şey en yakın zamanda açıklığa kavuşacak''dedi.

Federasyon Başkanı, Gençlik Spor Bakanlığı veya spor dünyasının saygı duyduğu bir ismin, bu soruşturmayı yöneteceğini söyledi.

Söz konusu iddialara tepki gösteren Duchaussoy, ''Bütün kariyeri boyunca futbolun sosyal ve uyum konusundaki güçlü rolünü savunduğunu'' sözlerine ekledi.

Laurent Blanc ise Bordeaux kentinde düzenlediği basın toplantısında, söz konusu iddialara tepki gösterdi.

Blanc, ülkedeki futbol okullarında etnik kota dayatılması konusunda bir projeden haberdar olmadığını söyledi.
İddiaların kendisini rahatsız ettiğini dile getiren Blanc, ''Farklılık, sokakta olduğu gibi futbolda da var''diye konuştu.

Fransız Mediapart internet sitesi, Afrikalı ve Magrep ülkelerinden gelen gençlerin futbol okullarındaki sayısının yüzde 30'u geçmemesi konusunda federasyonun sınırlama getirdiğini iddia etmişti.

İnternet sitesi, bu tür bir politikayı onayladığı gerekçesiyle teknik direktör Laurent Blanc'ı da suçlamıştı.

Fransa'da daha önce, yabancı düşmanlığıyla tanınan aşırı sağcı parti, milli takımda çok fazla Afrika kökenli futbolcu olmasını gündeme getirmiş ve bu futbolcuların milli marşı ezbere bilmemelerini eleştiri konusu yapmıştı.

A.A.