Düzenlenen Kermesle ilgili bilgiler veren Didim Rotary Kulübü Başkanı Hulki Öztoprak “Dünyada az gelişmiş ülkelerde çocuk felcinin önüne geçilmesi amacıyla dünya genelindeki tüm Rotary Kulüpleri bu tür yardım kampanyaları ile 100 milyon dolarlık bağışı toplamaya çalışacak. Biz de Didim genelinde bu bağış kampanyasına destek olmak amacıyla böyle bir kermes düzenledik. Burada elde edilecek geliri çocuk felcinde kullanılan aşılar için harcanacak ve dünya genelinde çocuk felci hastalığı taşıyan ülkelerin çocukları aşılanacak“dedi.
Belediye Kültür Parktaki Kermese Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi de katılırken açılış öncesi konuşan Başkan Mümin Kamacı “Çocuklar dünyamızın geleceği, bu nedenle çocuklarımıza yönelik yapılan bu tür anlamlı bir çalışmadan dolayı Didim Rotary kulübüne teşekkür ediyorum. Rotary kulübümüz ilçemizde anlamlı çalışmalarla takdir topluyor” dedi. Açılış kurdelesini başkan Kamacının eşi Şerife Kamacı keserken açılış sonrası Başkan Mümin Kamacı stantları gezdi. Stantlarda yer alan yemek ve tatlı çeşitleri ve el işi ürünleri belirli fiyatlarda satışa çıkarıldı.
Bilindiği gibi dünyada özellikle az gelişmiş ülkelerde görülen çocuk felcinin önüne geçilmesi amacıyla Amerikalı işadamı Bill Gates"in bu amaçla Rotary kulübüne 100 milyon dolar bağışta bulunmuş ve geriye kalan 100 Milyon Doları dünyadaki Rotary kulüplerinin toplamasını istemişti.