Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Sivil Toplum Diyaloğu 2 Programı kapsamında verilen hibeye, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, en az bir AB üyesi ülkeyle ortaklaşa başvurabilecek.

Sivil toplum kuruluşları, başvurularını Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi aracılığıyla yapabilecek.

AB tarafından projesi kabul edilen sivil toplum kuruluşlarına en az 50 bin, en fazla 150 bin avro destek sağlanacak.

Ağ kurma faaliyetlerini ve sürdürülebilir ortaklıkları teşvik etmeyi, farkındalığı arttırmayı, diyalog ve karşılıklı anlayışı kolaylaştırmayı, yaratıcı fikirleri, girişimleri ve eserleri teşvik etmeyi amaçlayan hibe programına gönderilecek projelerin uygulanma süresi en az 9, en fazla 15 ay olacak.

Projeler, Türkiye'de İstanbul dışındaki lokasyonlar veya AB üyesi ülkeler ya da AB'ye aday statüsündeki ülkelerde gerçekleştirilecek.

Fuarlar, konserler, kongreler, konferanslar, kutlamalar, yarışmalar, ödül törenleri, sanat koleksiyonlarının dolaşımı, belgesel çekimleri, arkeolojik çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımı, iletişim ağlarının kurulması, kısa filmlerin hazırlanması proje kapsamında yapılabilecek etkinlik örnekleri arasında yer alıyor. -hürriyet