Güney Rotary Kulübü tarafından yürütülen ve İngiltere’deki iki Rotary kulübünün maddi destek verdiği projede 7 - 12 yaş arasında 40 çocuk, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) sanatçılarından koro, vurmalı, yaylı ve üflemeli çalgı dersleri alıyor. Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mesut Koca, piyano, flüt, 3 boy keman, 3 gitar, bateri, tumba, darbuka, marakas, kampana, rototom, klarnet ve perküsyon seti bulunan atölyenin yapımının yaklaşık 45 bin liraya mal olduğunu belirtti.

Proje çalışmalarının geçen yıl başladığını ifade eden Mesut Koca, "Bu tür yurtlarda kalan çocukların müzikle uğraşması, onların gelişimi için çok önemli. Projeyle, kabiliyetli çocukların ortaya çıkarılması ve rehabilite edilerek, kişisel gelişimlerinin sağlanması hedefleniyor" dedi.

Flüt sanatçısı ve ÇDSO Çocuk Korosu Şefi Nevin Apaydın ise "Aralarında gerçekten başarabileceğine inandığımız çocuklar var. Biz bu çocukların çalışırlarsa, Türkiye’nin en iyi sanatçıları arasında yer alabileceğini düşünüyoruz. Bu gençler, gerçekten istekli ve hırslılar. Ayrıca bunun gibi sınıflara da başka kurumların da ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Sevgi Evi Müdürü Haydar Tecirli de bu projeden çok yetenekli çocuklar çıkacağına inandığına dikkati çekti. Tecirli "Bu projenin, çocukların sosyal gelişimine yardımcı olacağına inanıyorum. Kendilerine duydukları güveni arttıracak, başarının ve mutluluğun tadını alacaklar. Ama önemli olan bunun sürekliliği sağlamak. Bunun için de maddi ve manevi olarak desteklenmeliler. Sınıfları çoğaltmak ve daha fazla müzik aleti alabilmek için destek şart" dedi.

Haftada iki gün, ikişer saatlik eğitimleri çocuklara Nevin Apaydın’la birlikte ÇDSO Korosu Trompet Sanatçısı Uğur Sayın Batur, Vurmalı Çalgılar Sanatçısı Salim Özsezer ve Korist İklim Örün veriyor.

f5haber