İstanbul Üniversitesi öğrencisi Bahar Ö., bir grup arkadaşı ile İncirli'den Taksim'e gitmek için dün saat 16.30 sıralarında yola çıktı. Arkadaşları ile birlikte Yenibosna Metro-Taksim seferini yapan özel halk otobüsüne binen Bahar Ö., Şehremini'ne gelindiğinde cüzdanın kaybolduğunu fark etti.
Bahar Ö.'nün, içerisinde 15 TL, ehliyet ve bankamatik kartı bulunan cüzdanının çalındığını söylemesi üzerine otobüsün şoförü, kapıları kapatarak durumu "155 Polis İmdat"a bildirdi. Otobüsün çekildiği Pazartekke durağına gelen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ve Şehremini Polis Merkezi'ne bağlı ekipler, önce arama yapılması için savcılıktan izin aldı. Polis otobüsten indirdiği erkek yolcuları tek tek aradı. Kadın yolcular da olay yerine çağrılan kadın polis tarafından otobüs içinde tek tek arandı. Otobüs içinde yapılan aramalardan bir sonuç çıkmadı.
Yaklaşık bir saat otobüste beklemek zorunda kalan yolcular cüzdanı çalınan genç kıza kendilerini bekletmek zorunda kaldığı için tepki gösterdi.
Bakırköy'den otobüse bindiğini belirten üniversite öğrencisi ise olayı şöyle anlattı: "Akbili bastıktan sonra cüzdanıma koydum. Herhalde arkadaşımla konuşurken, hırsız cüzdanımı almış. Cüzdanımın çalındığını Pazartekke durağında fark ettim ve durumu polise haber verdik. Cüzdanımın içinde 15 lira, nüfus cüzdanım, ehliyetim ve bankamatik kartım vardı. Giden paraya değil de, kaybolan ehliyet ve kimliğe üzülüyorum" diye konuştu.
Bahar Ö. ve bir arkadaşı ile otobüsün şoförü bilgilerine başvurulması için Şehremini Polis Merkezi'ne götürüldü. Emniyet yetkilileri, cüzdanı çalan kişinin daha önceki duraklarda inmiş olabileceğini belirtti.