Bir ayakkabı atölyesinde çalışan 3 çocuk babası Cengiz Taş, iş yeri kapanınca kaynakçılık yapan kayınbiraderi Kemal Şengül'e yardım etmeye başladı. Kemal Şengül ve Cengiz Taş, Hattat Ailesi'ne ait Üsküdar, Kandilli Caddesi, 6 numaradaki yalının bahçe demirlerini yenileme işini aldı. Kemal Şengül ve Cengiz Taş, iki gün önce yalıda çalışmaya başladı.

Dün İstanbul Boğazı'ndan geçen bir tankerin oluşturduğu dalga Cengiz Taş'ın ölümüne neden oldu. Bahçeye kadar gelen dalgaların elektrik kablolarına temas etmesi yüzünden Cengiz Taş akıma kapıldı. Durumu fark eden Kemal Şengül, eniştesinin hareketsiz yattığını görünce ambulansa haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede Cengiz Taş'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Yapılan incelemenin ardından Taş'ın cesedi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ihmal olup olmadığı ise araştırılıyor.

Cengiz Taş, bugün Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından, ikindi namazının ardından Çekmeköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. İşlerin kötü gitmesi sonucu 15 günlük ücretsiz izne çıkan Ceniz Taş'ın, banka kredisi ile Çekmeköy'de satın aldığı yeni evinin taksitlerini ödemeye çalıştığı öğrenildi. Bir çocuğu doğuştan engelli olan ve genç yaşta anne-babasını da kaybeden Taş'ın ölümü herkesi yasa boğdu.

Kayınbiraderi Kemal Şengül, polisteki ifadesinde olayı, "Tam işi bitirmiş toplanıyorduk. Fişi çıkarmaya gittiğimde eniştemin sesini duydum. Hemen fişi çekip yanına koştum ama ölmüştü. Doktorların müdahalesi de kurtaramadı" şeklinde anlattığı öğrenildi

Milliyet