Karaloğlu, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ağır kış şartlarına rağmen konteyner kent kurma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi. Geçici barınma için Van'a toplam 28 bin 500 konteyner kurulacağını ifade eden Karaloğlu, şimdiye kadar 26 bin konteynerin kente ulaştığını söyledi.

Vali Karaloğlu, Van'da 29, Erciş'te 5 olmak üzere 34 konteyner kent oluşturulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Hasar tespit raporlarına göre, evleri yıkılan veya ağır hasarlı olan vatandaşları konteynerlere yerleştiriyoruz. Şimdiye kadar 117 bin vatandaşımızı konteynerlere yerleştirdik. Konteyner kentlerin şimdilik yüzde 85'i dolu. Kurma işlemi ve altyapısı tamamlandıkça vatandaşları yerleştiriyoruz. Bu sayı her geçen gün artıyor. Çadırlarda kalan evleri yıkık ve ağır hasarlı olan vatandaşlarımızı, ağır kış şartlarından kurtararak konteynerlere taşımak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.''

Konteynerlerin kurulmasıyla çadır kentlerin boşalmaya başladığını anlatan Vali Karaloğlu, halen 6 çadır kentte 7 bin 500 vatandaşın barındığını bildirdi. Karaloğlu, vatandaşların konteynerlere yerleştirilmesiyle 6 çadır kentten 4'ünün kaldırılacağını da sözlerine ekledi.

AA