Grup adına açıklama yapan Esen Samsun, "Sevgililer Günü’nde sevgi, aşk ve trilyonlarca liralık hediyelik eşya pazarlanıyor. Aşk ve sevgiden önce adalet istiyoruz" dedi.

Pamukkale Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde öğrenim gören Kadın Emeği Kolektifi üyesi 12 genç, Sevgililer Günü’nü protesto etti. Delikliçınar Meydanı’nda biraraya gelen üniversiteliler, '14 Şubat’ın süslü hediyeleri, unutturamaz binlerce cinayeti', 'Şiddetinizle 14 Şubat’ta barışmıyoruz' yazılı pankartlar taşıdı. Grup adına konuşan Esen Samsun şunları söyledi:

"Sevgililer Günü’nde sevgi, aşk ve trilyonlarca liralık hediyelik eşya pazarlanıyor. Kadınların da bu pazarlamadan mutluluk duyması bekleniyor. Biz kadınlar sevgi ve aşkı biliyoruz. Aşk ve sevgiden önce adalet istiyoruz. Aşk ve sevgi bizim dünyamız değil, erkeklerin dünyası. Bugün bizlere verilen bir çiçek, erkeklerin ölüm makinası olmasının önüne geçmez."

'HEDİYE DEĞİL ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ'

Eylemcilerden Gülçin Keser de, "Mutluluk, adalet ve aşk istiyoruz. Ancak, erkek egemen dünyada bu mümkün değil. Bu nedenle hediye değil özgürlük istiyoruz. Bugün Sevgililer Günü deniliyor. Unutmamız mı gerekiyor kadın cinayetlerini? Bir çiçek aldığımızda günümüz mü oluyor? Bir çiçek ya da hediye unutturacak mı kadınların acılarını? Biz, Sevgililer Günü’nü protesto ediyoruz. Sayımız az ama direnmeye devam edeceğiz" dedi. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.