İzmir'de geçen pazar günü oynanan Karşıyaka-Göztepe maçından sonra İZBAN'a ait bir trenin zarar görmesine ve seferinin tehirine sebep olan, hat üzerindeki toplu ulaşımı 90 dakikadan fazla aksatan fanatiklerin, Sporda Şiddet Kanunu kapsamında cezalandırılması için hukuki yollara başvurulacağı açıklandı.

Olay çıkaranların yargılanmasını sağlamak için tren ve istasyonlardaki bütün görüntü kayıtlarıyla görgü şahitlerinin ifadelerini dava dosyasına ekleyecek olan İZBAN, hasar tespit raporu da hazırladı. Dosyada olay çıkaran fanatiklerin görüntüleri, trene verdikleri zararlar ve yolcuların güvenliğini tehdit edici davranışları yer alıyor.

Karşıyaka-Göztepe maçından sonra saat 21.55'te Halkapınar İstasyonu'ndan hareket eden tren, hemen sonra bazı fanatiklerin gereksiz yere emniyet kollarını çekmesi sebebiyle durmak zorunda kalmıştı. Trendeki binlerce yolcuyu tehlikeye atan fanatikler, duruma müdahele edilmesine rağmen hareketlerini tekrarlamış ve tren setlerinden birinin arızalanmasına, 1 saatten fazla da rötar yapmasına yol açmıştı. Polisin de müdahalesiyle tren istasyona geri alınmış, yolcular başka bir trene aktarılmış, bu süreçte 90 dakikadan fazla tehir yaşanmıştı. Ayrıca trenin camları kırılmış, çeşitli bölümlerine darbeler ve boyalarla zarar verilmişti.