Duruşmada ağlayarak ifade veren M.G., “Testere ile beni tehdit ederek ilişkiye girmek istedi. Önce eşofmanımı çıkardı. Zorluk çıkarınca testereyi gösterip tehdit etti. Beni, eve gelen annem kurtardı” dedi. Suçlamaları kabul etmeyen sanık Yıldırım ise M.G.'yi kendi çocuğu gibi sevdiğini söyledi.

Olay geçen nisan ayında meydana geldi. Evli ve 2 çocuk babası kepçe operatörü Murat Yıldırım, sevgilisi Miyase G.'nin Kale Mahallesi'ndeki evine gitti. İddiaya göre Yıldırım, kapıyı açıp annesinin evde olmadığını söyleyen ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi M.G.'ye, içeri girdikten sonra cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Küçük çocuğun kaçmaya çalışması üzerine, Murat Yıldırım, eline geçirdiği testereyle onu kovalamaya başladı. Kısa süre sonra sıkıştırdığı M.G.'nin eşofmanını çıkararak tecavüz etmeye kalkıştığı sırada, Miyase G. eve geldi. Sevgilisinin elinden oğlunu kurtaran anne polisi arayarak şikayetçi oldu.

Tutuklanan Murat Yıldırım, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde "cinsel istismar ve tehdit" suçlarından toplam 20 yıl hapis cezası istemiyle bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada iddiaları kabul etmeyen Murat Yıldırım, “M.G. beni babası gibi bilirdi ve arkadaşlarına da sürekli olarak beni "Babam" diye tanıtırdı. Ben de onu kendi çocuklarım gibi severim. Benim böyle birşey yapmam mümkün değil. Bana iftira atıyorlar. Hiç kimseye böyle bir teklifte bulunmadım. Testereyi de evde bulunan çekmeceleri onarmak için elime almıştım. Hatta bazı çekmeceleri de M.G. ile birlikte kestik” dedi.

Psikolog gözetimde ifade veren M.G. ise başına gelen olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Yıldırım'ın, annesi ile bir süre beraber yaşadığını belirten M.G., “Bana testere ile saldırıp tecavüz etmek istedi. Önce eşofmanımı çıkardı. Ardından vücudumu okşamaya başladı. Ben zorluk çıkarınca ise öldürmekle tehdit etti. Bana, "Önce benim olacaksın sonra seni satacağım" şeklinde sözler söyledi. Beni, eve gelen annem kurtardı” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, olayın meydana geldiği evde keşif yapılması için duruşmayı erteleyerek sanığın tahliye talebini reddetti.

DHA