Doğum sonrası kontrolü için annesi 28 yaşındaki Hürü Otuk tarafından Sucuzade Aile Sağlığı Merkezi"ne götürülen Kaan Otuk, burada muayene edildi. Aile hekimi, anne Hürü Otuk"a idrar yollarındaki enfeksiyon nedeniyle bebeğin sünnet ettirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Hürü Otuk ile fabrika işçisi eşi 30 yaşındaki Murat Otuk, dün, ilk bebekleri olan Kaan"ı sünnet edilmesi için Çukurova Devlet Hastanesi"ne götürdü. Bebek burada, genel anestezi altında sünnet için ameliyathaneye alındı. Bir süre sonra ameliyathaneden çıkan sağlık görevlileri, bebeğin öldüğünü söyledi. Otuk çifti yıkılırken, bebeğin ölümü şüpheli bulunup, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı"na haber verildi. Savcılığın talimatıyla bebeğin cenazesi Adli Tıp Kurumu"na götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen cenaze, toprağa verilmek üzere Kozan İlçesi"ne götürüldü.

Oğlunun ölüm nedenini bilmediklerini bildiren baba Murat Otuk, “Aile hekiminin tavsiyesi üzerine sünnet için hastaneye götürdük. Burada ameliyathaneye alındı. Daha sonra bize bebeğimizin öldüğü söylendi. Anestezi uzmanının veya ameliyat yapan doktorun suçu var mı yok mu bilmiyoruz? Bu yapılan otopside çıkacak. Daha sonra gerekirse şikayetçi olacağız” dedi.

Hastane yetkilileri ise, bebeğin acı duymaması için genel anestezi yapıldığını, bebeğin ölüm nedeninin otopsiyle belirlenebileceğini söylemekle yetindi.

Bu arada, sağlıkçılar, bebeğin anestezinin yan etki yapması sonucu ölmüş olabileceğini, doğuştan kan hastalığı olabileceği ihtimalleri üzerinde de durup, “Bebek 30 günlük bir bebek. Henüz bir aylık. Solunum veya başka sağlık sorunları da olabilir” değerlendirmesini yaptı. / DHA