Katil zanlısını yakalamak için soruşturma sürerken, Filiz Tintaş"ın dayısı Cesim Doğan, “Yavrularım, rahat uyuyun. Benim devletim öyle güçlü ki, sizin kanınızı yerde koymayacak” diye gözyaşı döktü.

Emek Mahallesi 29 sokak Bizim Apartman A-9 Blok 9"uncu katta evlerinde boğazları kesilerek öldürülen anne ile oğlunun cinayeti soruşturan polis, en küçük ipucunu değerlendiriyor. Evdeki kapıda zorlama olmaması nedeniyle katil veya katillerin tanıdık birileri olduğu ihtimali üzerinde de duruluyor.

SU BARDAĞINDAKİ DUDAK İZLERİ BİLE İNCELENDİ

Olay yerinde 5 saat çalışma yapan Olay Yeri İnceleme Bürosu ekipleri, en küçük bir delili bile değerlendirdi. Ekipler, katilin belirlenebilmesi için evdeki ayak, kıl, sigara izmariti, su bardağındaki dudak izleri gibi en ince detaylara kadar araştırma yaptı. Ev kapısında zorlamanın olmaması, konutta hırsızlık ya da tecavüz girişimine yönelik izler bulunmaması nedeniyle, cinayetin ailenin bir yakını tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Dün 5 saatlik incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu"na kaldırılıp, otopsi yapılan anne ile oğlunun cenazesi, akşam üzeri yakınlarına teslim edilip, Karataş İlçesi"ne bağlı Sağdıçlı Köyü"nde yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi. Sinir krizleri geçiren ve güçlükle ayakta durabilen Tintaş"ın eşi Mehmet Tintaş, iğne ile sakinleştirilip, kimi zaman uyutuldu. Tintaş çiftinin aynı köyde evleri yan yana olan aileleri yasa büründü.

"KARINCAYI BİLE İNCİTMEZLERDİ"

Oğluyla birlikte cinayete kurban giden Filiz Tintaş"ın dayısı Cesim Doğan, cinayetin planlı işlendiğini düşündüklerini söyledi. Takip eden birinin cinayeti işlemiş olabileceğini öne süren Doğan, katil veya katillerin bir an önce yakalanıp, adalete teslim edileceklerini inancının tam olduğunu belirtip, gözyaşları içinde şunları söyledi:

“Her ikisini de kabre ben koydum. Onlara, "Yavrum rahat uyuyun. Benim devletim öyle güçlü ki, bu devlet sizin kanınızı yerde koymayacak. Ben buna inanıyorum. Siz de yeriniz de rahat uyuyun" dedim. Devletimizden, yetkililerden, valimizden bu vahşetin aydınlatılmasını istiyoruz. Böyle hunharca işlenen olayın faili meçhul kalması bizleri yaralar. Yüreğimiz yanıyor, bir kızgın sac gibiyiz. Eğer bu olay faili meçhul kalmazsa, aydınlanırsa bu kızgın saca sadece bir damla su düşecektir. Karıncayı incitmemek için yolunu değiştiren insanların başına böyle bir şey geleceğini nerden bilebiliriz. Vahşetin de bir derecesi olur. Savaşta dahi insanlar kadınlar ve çocukları kurşuna dizmez. Bu nasıl bir vahşet?”

SON GÖRÜNTÜLERİ YÜREK BURKTU

Öldürülen anne ile oğlunun evlerinin yanındaki marketteki güvenlik kamerasına yansıyan son görüntüleri, yürek burktu. Anne Tintaş"ın oğlu ile geçen perşembe günü saat 17.35 sıralarında markette alışveriş yaparken çekilmiş güvenlik kamerası görüntüleri yakınlarını da yasa boğdu. Bu görüntüler de, marketteki alışveriş sırasında önceden peşlerinde birilerinin olup olmadığı açısından incelendi.

DHA