Hakkari"nin Yüksekova ilçesinde görevli bir uzman çavuş, ilçe merkezinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde görev yapan uzman çavuş 33 yaşındaki Yasin Ak, bu sabah sivil kıyafetle otel önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Olay, bugün saat 07.30 sıralarında Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir otelin önünde meydana geldi. 21'inci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Yasin Ak'ın arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi, başına ateş etti.

Saldırıda ağır yaralanan uzman çavuş Yasin Ak, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktorların çabasına karşın yaşamını yitirdi.
Soruşturma başlatılırken, olayın terörle bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.
VALİDEN AÇIKLAMA
Hakkari Valisi Muammer Türker, Yüksekova"da görevli bir uzman çavuşun silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi olayıyla ilgili, "Terör saldırısı olarak düşünüyoruz, inceleme yapıldıktan sonra netleşecek" dedi.Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yüksekova ilçesine gelen Vali Türker, uzman çavuş Yasin Ak"ın, sabah saatlerinde ilçe merkezinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi olayıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.Vali Türker, olayla ilgili elinde şu anda yeterli veri bulunmadığını belirterek, "Terör saldırısı olarak düşünüyoruz. İnceleme yapıldıktan sonra netleşecek. Olay şu anda inceleme aşamasında. Bu nedenle net bir şey söyleme imkanımız yok" dedi.

EVİNDE YAS VAR
HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını kaybeden 33 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yasin Ak'ın Osmaniye'deki baba evi acı haberle yasa boğuldu.

İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir binbaşı, sabah saatlerinde evli 1 çocuk babası olan Yasin Ak'ın babası 58 yaşındaki Hüseyin Ak ile annesi 56 yaşındaki Emine Metin'in yaşadığı Osmaniye'nin merkez Tecirli Köyü'ne giderek acı haberi bildirdi.

Anne Emine Metin'in evinde toplanan kalabalık gözyaşlarına boğuldu. Uzman Çavuş'un annesi ile babasının 15 yıl önce boşandığı, kendisine bugüne kadar amcalarının baktığı bildirildi. Çiftçi baba Hüseyin Ak da, eski eşinin evinde taziyelerini kabul etti. Ak'ın teyzesinin eşi 42 yaşındaki Reşit Hekimoğlu, Uzman Çavuş'un dün eşini tatil için Osmaniye'ye gönderdiğini, herhangi bir kimse ile düşmanlığının olmadığını, olayın muhtemel terör saldırısı olabileceğini düşündüklerini söyledi.

Bu arada Yasin Ak'ın dayısının oğlu Süreyya Atalay'ın da 1993 yılında Piyade Uzman Çavuş olarak görev yaptığı Muş'ta PKK'lılarla girilen çatışmada şehit düştüğü bildirildi.

DHA