Cumhuriyet Savcısı tarafından Adana Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, 1 Haziranda Bahçelievler Mahallesi 1377 Sokak"taki evlerinde eşi Nazlı U"yu (42) öldürdüğü iddia edilen İmadettin U"nun (54) "eşini kasten öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması istendi.

İmadettin U, iddianamede yer alan ifadesinde, Nazlı U. ile 23 yıllık evli olduklarını ve 4 çocukları bulunduğunu, cinayeti işlediği için pişman olduğunu belirtti.

Olay günü sabah kızları Z.U"yu okula götürdükten sonra marketten alışveriş yapıp eve geldiğini kaydeden İmadettin U, ifadesinde şunları söyledi:

"Eşim kahvaltısını yapmış TV izliyordu. Ben de kahvaltımı yapıp yanına oturdum. Eşim bana sürekli duyarsız davranıyordu, daha önceleri de yatak odasına almadığından ve kapıyı içeriden kilitlediğinden dolayı sürekli holde yatıyordum. Kendisine neden bana böyle davrandığını sordum. Beni istemiyorsa ayrılmayı teklif ederek, "Bana doğru dürüst karılık yap, yoksa seni bu evde barındırmam" dedim. Nazlı ise "ben bu evden gitmem, çocuklarıma bakarım, ama sana karılık yapmam" demesi üzerine kendimi kaybettim. Ellerimle boğazını sıktım, bir süre çırpındı, sonra can verdi. Pişman olduğum için cenazesi başında bir süre ağladım. Kucaklayıp, çocukların odasına götürdüm ve yatırıp üzerini örttüm."

Olayın ardından, yanına gidip tartıştığı babasının kendisinden şikayetçi olduğunu ve karakola gittiklerinde barıştıklarını belirten İmadettin U, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Sonra eve geldim. Bahçede yaptığımdan pişman olup ağlarken, kızım Z.U"nun okuldan geldiğin gördüm. Annesini o şekilde görmemesi için kendimi toplayıp eve girdim ve kapıyı kilitledim. Cesedi yatak odasına götürdüm ve kapıyı kitledim. Sonra evin kapısını açıp kızımı içeri aldım. Daha sonra bir yakınımın evinin yanındaki ahıra gidip saklandım. Bir süre sonra polis gelip beni yakaladı."

İmadettin U, ayrıca, 1984 yılında Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde bir ay tedavi gördüğünü ifade etti. İmadettin U"nun, önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacağı öğrenildi

Vatan