BİLECİK'te, bir ihbar üzerine oy kullanma sandıklarının muhafaza edildiği temizlik şirketi deposuna polis baskın düzenledi. Sandıkların içerisinden boş zarflar ve oy pusulaları çıktığı öne sürüldü ancak yetkililer bunu doğrulamadı.

Bilecik Cumhuriyet Savcılığı'na, seçim sandıklarının muhafaza edildiği Şafak Temizlik isimli şirkette, mühürlü oy pusulalarının olduğu şeklinde bir ihbar yapıldı. İhbarı değerlendiren savcılığın talimatıyla polisler, bu gece saat 23.00 sıralarında AKP'li Bilecik Belediyesi'nin temizlik işini ihaleyle verdiği Şafak Temizlik şirketinin İstasyon Mahallesi'ndeki deposuna baskın düzenledi.

Nöbetçi Cumhuriyet savcısının da katıldığı baskında, muhafaza altında tutulan seçim sandıklarının içleri tek tek kontrol edildi. Aramalarda bir miktar boş zarf ile bir miktar da mühürlü oy pusulasının çıktığı öne sürüldü. Cumhuriyet Savcısı ile Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise mühürlü oy pusulasının çıktığı yolundaki iddiaları doğrulamadı. Bir yetkili, sandıklardan geçmiş yıllarda yapılan seçimlerde kullanılan bir miktar boş zarfın çıktığını söyledi.

Bilecik'te yapılan seçimleri AKP'li eski başkan Selim Yağcı, CHP'li rakibi Faik Akarkarasu'dan 111 oy fazla alarak kazanmıştı. CHP İl Teşkilatı, oyların yeniden sayılması için ilçe seçim kuruluna başvurmuş ancak `red' yanıtı almıştı. CHP İl teşkilatı yetkilileri, seçimlerde son 21 sandığa kadar bin 20 oy farkla CHP'li adayın önde gittiğini, daha sonra açılan 21 sandıkta ise 111 oy geriye düştüklerini, buna hiçbir anlam veremediklerini söyledi.

BOŞ ZARF BULUNDU

Bilecik'te ihbar üzerine polisin bir temizlik şirketi deposuna yaptığı baskında, yerlere atılmış olan çok miktarda oy pusulalarının konulduğu turuncu renkteki zarf bulundu. Emniyet yetkilileri bu zarfların ve sandıkların içlerinin tamamının boş olduğunu, herhangi bir oy pusulasına rastlanılmadığını bildirdi. Tutanak hazırlayan ekipler depodan ayrıldı.