Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde aralarında daha önceden husumet bulunan iki aile arasında çıkan kavgada silahlar konuştu, aynı aileden 4 kişi öldü. Ölen dört kişinin araç içerisindeyken 2 kişi tarafından pompalı tüfek ve tabanca ile tarandığı ortaya çıktı.


Muratlı ilçesinde oturan Beyret ailesinin fertleri bir yıl önce borcunu ödemediği için Demirci ailesinin evini ve kamyonetini ateşe verdi. İki aile arasında bu tarihten sonra sürekli kavgalar yaşandı. İki aile arasında devam eden kavga dün gece yeniden alevlendi. 25 yaşındaki Ersin Beyret, 17 yaşındaki kardeşi Selçuk Beyret, amca oğulları 35 yaşındaki Bülent Beyret ile 15 yaşındaki Bülent Beyret'in oğlu Vural Beyret 59 UN 706 plakalı Şahin otomobille aralarında husumet bulunan Demirci ailesinin oturduğu sokağa gitti. Aldıkları alkolün etkisi ile mahallede araçla tur atamaya başlayan 4 kişiyi gören 22 yaşındaki Yalçın Demirci ve ağabeyi 26 yaşındaki Gökhan Demirci evde bulunan iki ruhsatsız pompalı tüfeği ve bir ruhsatlı tabancayı alarak sokağa çıktı. Aracın önünü kesen iki kardeş, içeridekilerin çıkmasına fırsat vermeden otomobili çapraz ateşe tuttu. İki kardeş otomobilde bulunan 4 kişiye pompalı tüfekle 20 domuz kurşunu fişek sıktı.



Amca çocukları Bülent ve Ersin Beyret olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralılardan Şelçuk ve Vural Beyret'in yaşadığını gören Yalçın Demirci, otomobilin yanına yaklaşarak belinden çıkarttığı ruhsatlı 7.65 çapındaki silahla yaralıların kafasına birer el ateş etti.



Ağır yaralı Selçuk ve Vural Beyret çevredekilerin yardımı ile Muratlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından iki yaralı Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Selçuk ve Vural Beyret yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



Geniş çaplı araştırma başlatan polisler olayın faili Yalçın ve Gökhan Demirci kardeşleri iki sokak ötede bulunan evlerinde suç aletleri pompalı tüfekle yakaladı. Poliste sorguya alınan şahısların cinayette kullanılan tabancayı sakladıkları öğrenildi. Poliste verdikler ifadede cinayeti işlediklerini ifade eden Demirci kardeşler, aralarında bir yıl önceden alacak verecek meselesi bulunduğunu ve Beyret ailesinin evlerini ve kamyonetlerini ateşe verdiklerini söyledi. Dün gecede kendilerini tehdit edip öldüreceklerini söylediklerini belirten Demirci kardeşler, ''Biz onları öldürmesek onlar bizi öldürecekti. Daha öncede bizim evimizi ve kamyonetimizi yaktılar. Ölümden döndük'' dedi.



İki ailenin kavga etme olasılığına karşı mahalleye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri gece boyunca kavga çıkmaması için mahallede nöbet tuttu. Polis ekipleri iki aile arasındaki kavganın devam etmemesi için Demirci ailesinin 7 kişilik ferdini şehir dışına götürdü.

Hürriyet