ÇORUM'da internetteki bir sosyal paylaşım sitesinde tanışarak birbirine aşık olan 27 yaşındaki Recai Özkiremitçi ile Pasifik Okyanusu'ndaki Morris adasında oturan 19 yaşındaki Walda Buthoo, dün akşam yapılan tören ile dünya evine girdi.

Geçen Haziran ayında "Facebook'ta tanışan ve kentteki şirketin fabrikasındaki idari bölümde çalışan Recai Özkiremitçi ile Walda Buthoo, geçen yıl aralık ayında da Çorum'da nişanlandı. Özkiremitçi ailesinin daveti üzerine Morris adasından Çorum'a gelen Buthoo ailesi, çocuklarının evlenmesini kararlaştırdı. Çift 17 Aralık'ta nişanlandı.

Yaklaşık 7 ay nişanlı kalan çift, dün akşam yaşamlarını birleştirdi. Düğüne gelinin annesi Salma Buthoo, babası Safar Buthoo, damadın annesi Sevcan Özkiremitçi ve babası Kadir Özkiremitçi ile yakınları katıldı.

İşçi emeklisi Kadir Özkiremitçi, gelin adaylarını çok sevdiklerini belirtirken, anne Sevcan Özkiremitçi oğlunun mutluluğunu görmekten mutlu olduğunu, gelinin yabancı uyruklu olmasının kendisi için sorun olmadığını söyledi.

Anne, babası ve yakınlarıyla birlikte Çorum'a gelen Walda Buthoo, bir Türk ile evlenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Özkiremitçi ailesini kendi ülkelerine davet eden Buthoo ailesi, gördükleri misafirperverliğe hayran kaldıklarını, kızlarının doğru bir seçim yaptığını anladıklarını söyledi.

DHA