Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunda, akşam ders çıkışı, unuttuğu çantasını ve ceketini almak için sınıfa dönen 8 yaşındaki Hakan Başarıcıoğlu, hizmetlinin kapıyı kilitleyip çıkması üzerine içeride mahsur kaldı. Camı kırıp yardım isteyen küçük çocuk, polislerin gelmesiyle okuldan çıkarıldı.

Olay, önceki gün saat 17.30 sıralarında Turgutlu Gazi İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Okul dağıldıktan sonra çantasını ve ceketini sınıfta unuttuğunu fark eden 2'nci sınıf öğrencisi Hakan Başarıcıoğlu, geri döndü. Kapının açık olduğunu görüp sınıfa çıkan küçük öğrenci, temizlik görevlisinin kapıyı kilitleyip çıkması üzerine içeride mahsur kaldı. Koridorlarda gezinirken okulun alarmının devreye girmesi üzerine paniğe kapılan ve korkan öğrenci, pencereden yardım istedi. Panikle ceketini ikinci katın penceresinden aşağıya atan öğrenci, daha sonra çıkış kapısının camlarını da kırdı. Çevredekilerin ihbarı üzerine polis devreye girdi. Hakan Başarıcıoğlu, polislerin gelmesiyle birlikte okuldan çıkarıldı.

Hizmetli Ayşe Şenpınar, temizliği tamamladıktan sonra "içeride kimse var mı" diye seslendiğini ancak yanıt alamadığını, bunun üzerine alarmı kurup okulu kilitleyerek çıktığını söyledi.

Görgü tanığı İsmail Birlik ise, "Çocuk ilk olarak ikinci kattaki pencereden ceketini aşağıya attı. Çok korkmuş gözüküyordu, bir an pencereden atlayacağını düşündük. Onu sakinleştirmeye çalışıp polise haber verdik" dedi.

Polislerin sakinleştirdiği öğrenci Hakan Başarıcıoğlu, unuttuğu ceketini giyerek çantasını da sırtına alıp koşarak okuldan uzaklaştı.

DHA