Türkiye ve AB’de coğrafi işaret tesciliyle korunan Aydın kestanesinin, artık hareketli bir türküsü de var. İhracatı bu yıl % 80’lere yaklaşan ve Türkiye’de üretilen kestanenin  % 42 gibi büyük bir bölümünü karşılayan Aydın bölgesin de, önemli kestane üretim bölgelerinden olan Nazilli’de, kestanenin tanıtımı için yöresel bir türkü yapılıp, klip çekildi. 
Nazilli Belediye başkanı Kürşat Engin Özcan’ın Katkılarıyla gerçekleşen bu proje de, kestanenin hasat mevsiminde çekildi. Nazilli bölgesinde yer alan ve kestane yaylalarında çekilen Kestane türküsünün klibi, Eşref Gülpınar tarafından internette paylaşıldı. Söz, Müzik ve Yorumu Aydın’lı yerel sanatçı Eşref Gülpınar’a ait olan yöresel türkünün klibinde, senarist ve yönetmenliğini de yine Eşref Gülpınar üstlendi.  
Nazilli bölgesinde yapılan ve Başkan Özcan’ın destekleriyle hazırlanan bu yöresel çalışma da, Nazilli’in tarihi görüntüleri de klipte yer aldı. 

Eşref Gülpınar, “Türkiye de en çok bu bölgede üretilen kestanemizin tanıtımına ve yöresel kültürümüze bir eser bırakılmasında katkılarından dolayı Nazilli Belediye Başkanı, Kürşat Engin ÖZCAN’a teşekkür ediyorum.”dedi.