GAZİANTEP"te bir lisede müdür yardımcısı olan 37 yaşındaki Aysun U., müdür vekili 47 yaşındaki Fatih Ç."nin cinsel tacizine uğradığını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aysun U. müdür vekili Fatih Ç.'nin “Eşinden yeni boşandın, cinsel ihtiyaçların vardır” dediğini, ilişkiyi kabul etmeyince de “Sen gününü göreceksin” diyerek tehdit ettiğini ileri sürdü.
Cumhuriyet Savcılığı"na giderek uğradığı cinsel taciz ve tehdit olayını anlatan Aysun U., ilk olarak 18 Mayıs 2010"da kendisini odasına çağıran müdür vekili Fatih Ç."nin, “Eşinden ayrıldın, genç ve güzel bir bayansın. Maddi, manevi ve cinsel ihtiyaçların vardır” dediğini söyledi. Buna tepki gösterince de Fatih Ç.'nin kendi evliliğinde mutsuz olduğunu söylediğini belirten Aysun U., yzılı ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Bana, "Bir erkek karısıyla mutlu değilse, çocukları için ayrılamıyorsa, karşısına istediği gibi bir kadın çıktıysa, ona imam nikahı teklif ederse ne der. Özellikle senin fikrini öğrenmek istiyorum" dedi. Temmuz ayında da kadınlar tuvaletinde karşıma çıkarak "Artık burada sık sık görüşeceğiz" dedi. Ayrıca beni telefonla rahatsız etti. Bu olaylardan sonra kendisine soğuk davrandığım için velilerin ve öğrencilerin karşısında beni azarladı. Bu azarlamalar ve soğukluk üzerine kendisiyle ufak düzeyde tartışmamız oldu. Bu olaylardan sonra polise şikayette bulundum. Kendisi de benim hakkımda şikayette bulunmuş. Benim hakkımda "O kadınlığını ve dişiliğini kullanarak yapması gereken bütün işleri başkasına yaptırıyor" şeklinde sözler sarf ediyormuş. Bu kişinin beni gözüyle ve sözüyle taciz ettiğine okulumuzdaki rehber öğretmen tanıktır. Bu yüzden Fatih Ç., yaptıklarına tanık olan rehber öğretmen Birkan K. için İl Milli Eğitim Müdürlüğü"ne giderek haksız yere soruşturma açmış. Ayrıca beni kastederek "Onun rehber öğretmenle okulda yediği haltları biliyorum" diyerek iftira atmıştır.”

Müdür yardımcısı Aysun U., en son 19 Ağustos 2010 günü okulun koridorunda karşılaştığım müdür vekili Fatih Ç.'nin “Sen gününü göreceksin” diyerek tehditte bulunduğunu öne sürerek, “Çocuklarımla yaşadığım için benim ve çocuklarımın hayatından endişe ediyorum. Bu kişiden şikayetçiyim” dedi.

MİLLİ EĞİTİM DE SORUŞTURUYOR

Cumhuriyet Savcılığı müdür yardımcısı Aysun U.'nun şikayeti üzerin soruşturma başlatırken, olayın bir başka boyutta Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de yansıdı.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, lisenin müdür vekili Aysun U.'nun "cinsel taciz", müdür vekili Fatih Ç.'nin de "hakaret" suçlamasıyla birbirlerinden şikayetçi olduklarını, her iki şikayetle ilgili soruşturma açtıklarını söyledi.

Ekrem Serin, “Şu anda müfettişler o konuyla ilgili soruşturma yürütüyor. Tabi bunlar eğitim öğretim camiası adına hoş şeyler değil. Bu tür olaylardan dolayı üzgünüz. Kimin sebebiyet verdiğini tespit ettiğimizde gerekli idari işlemleri yapacağız. Şu anda kim haklı, kim haksız bilmiyoruz” dedi.