ANTALYA'nın Geyikbayırı Beldesi'nde, Rus dağcı babası 43 yaşındaki Salavat Rakhmetov'un kaya tırmanışını izlerken, kopan kayaların başına isabet etmesi sonucu komaya giren ve 21 gün yoğun bakımda kalan 5 yaşındaki Zaliya Rakhmetov, servise alındı.

Dünyaca ünlü Rus dağcı Salavat Rakhmetov, Geyikbayırı kaya tırmanış parkurunda tırmanışa geçmiş, ayakları altından kopan kayalar, kendisini izleyen 5 yaşındaki kızı Zaliya Rakhmetov'un başına düşmüş, minik kız ağır şekilde yaralanmıştı.

Kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 21 gün yoğun bakımda kalan Zaliya Rakhmetov, durumunun iyiye gitmesi üzerine servise alındı. Zaliya Rakhmetov'u ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, anne Gyuzel Rakhmetov'a çiçek vererek, “Geçmiş olsun” dileğinde bulundu. Başhekim Erdoğan, doktorlar ve hemşirelerin Zaliya'nın sağlığı için her şeyi yaptığını belirtti.

Gyuzel Rakhmetov ise “Tatilimiz rüya gibi başlamıştı. Tek tesellimiz Zaliya'nın yoğun bakımdan çıkması ve normal serviste tedavisinin sürdürülmesi” dedi. Ağır travma geçiren Zaliya'nın doktoru Doç. Dr. Murat Yılmaz ise, “Zaliya'nın durumu, getirildiğinde hiç de iyi değildi. 10 gün önce bizimle iletişim kurdu. 21 gün sonunda da normal servise geçmeyi başardı. Tedavisi sürüyor. İyiye gidişi takip ediyoruz” dedi.

Profesyonel dağcı Salavat Rakhmetov da dünyanın her yerinde tırmanış yaptığını, ailesiyle olaydan bir gün önce de aynı yere tırmandığını, yaşadığı olayın kendisini çok üzdüğünü söyledi. DHA