MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, temizliğe gittiği dedesinin evinde kanlar içinde bulunan, hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitiren 17 yaşındaki Emine Çetin'in cinayet şüphelisi yakalandı. Emine Çetin'in babasına ait markette çalışan şüpheli 26 yaşındaki Kazım B.'nin, genç kıza tecavüz etmek amacıyla güvenlik kamerasını kapatarak yukarıya çıktığı belirlendi. Emine Çetin saldırıdan kurtulmak için direnince, Kazım B.'in sopa ve ütüyle başına vurduğu genç kızı daha sonra bıçakladığı belirtildi.
Olay, 13 Ağustos Cuma günü akşam saatlerinde Menderes Mahallesi Atatürk Bulvarı, Numara 149"da meydana geldi. Sakine Evren Meslek Lisesi 11"inci sınıf öğrencisi Emine Çetin, yengesi Bircan Çetin ile temizlik yapmak için saat 16.00 sıralarında dedesinin evine gitti. Bir süre sonra Bircan Çetin, yardım etmek için kayınpederi İbrahim Çetin"in alt kattaki marketine indi.
Saat 20.00"de marketi kapatan İbrahim Çetin, yeğeni 7 yaşındaki Mustafa Çetin"den üst kattaki kızı Emine"yi çağırmasını istedi. Mustafa, yukarı çıktığında kuzeni Emine"yi boynunda tülbentiyle, kanlar içinde yerde yatarken görünce bağırdı. Genç kız, babası tarafından otomobille 150 metre ilerideki Alaşehir Devlet Hastanesi"ne kaldırılmak istenirken yolda can verdi.

Olayın ardından evde inceleme yapan polis, kanlı bıçak ile eve çıkan merdivenleri gören marketin güvenlik kamerası görüntülerine el koydu. Polis, ifadelerine başvurmak üzere genç kızın babası İbrahim Çetin, ağabeyi Musa Çetin, yengesi Bircan Çetin ile 5 market çalışanını emniyete götürdü. 8 kişi, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü"ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İTİRAF ETTİ

Araştırmalarını derinleştiren polis, markette çalışan Kazım B.'yi dün yeniden sorguya aldı. Bir kez daha ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan kazım B., bu sabah yeniden İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi ve bu kez suçunu itiraf etti.
Kazım B. verdiği ifadede genç kızın annesi Yıldız, ağabeyi Musa ve yengesi Bircan Yıldız'ın bağ evine gitmesi üzerine, baba İbrahim Yıldız'ın markette yalnız kalmasını fırsat bildiğini söyledi. İfadesine göre saat 18.00 sıralarında güvenlik kamerasını kapatarak üst kattaki eve çıkan kazım B.'in, burada genç kıza birlikte olmayı teklif ettiği, reddetmesi üzerine saldırdığı, aralarında boğuşma çıktığı anlaşıldı. B.'nin, kendisinden kurtulmak için mutfağa kaçan Emine Çetin'in başına sopayla vurduğu, acıyla salona kaçınca, bu kez de orada bulunan ütüyle başına vurduğu kaydedildi. Yere düşen genç kızın boğazını tülbetle sıkan Kazım B.'nin ardından mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile Emine Çetin'i 10 yerinden bıçakladığı öne sürüldü.

EŞİ 7 AYLIK HAMİLEYMİŞ

Ardından markete inen K. Bozyel'in bir süre çalışmaya devam ettiği, bu sırada Mustafa Çetin'in genç kızı kanlar içinde görerek bağırması sonucu, diğer market çalışanlarıyla beraber yukarı çıktığı, daha sonra evine gittiği anlaşıldı. Şüpheli K. Bozyel'in geçen cumartesi günü toprağa verilen genç kızın cenaze törenine de katıldığı ortaya çıktı.
Kazım Bozyel'in 6 yıldır markette çalıştığı, evli ve eşinin de 7 aylık hamile olduğu anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

DHA